Henkel каже, що в Німеччині жовтий мішок стає дедалі важливішим джерелом сировини для переробки. У партнерстві з Alpla компанія з початку 2022 р. збирає та використовує вторинну сировину з жовтих пакетів у своєму пакованні.

Карстен Бертрам, керівник міжнародної розробки паковання у підрозділі засобів для миття посуду компанії Henkel:

«Пакувальні матеріали, які збираються через жовтий мішок, значно більш неоднорідні, ніж зворотні пляшки, і в деяких випадках сильно забруднені. Тривалий час якісного рециклингу матеріалів з жовтих мішків не було. Однак завдяки співпраці з виробником паковання та переробником пластику Alpla ми зробили великий крок вперед».

Henkel замінила корпуси пляшок для серії засобів для миття посуду Pril на 50% високоякісної переробленої сировини, отриманої з переробки жовтих пакетів. Оскільки 50% корпусу пляшки Pril також виготовляється з перероблених пляшок для напоїв, Henkel стверджує, що тепер корпус пляшки складається на 100% з rPET.

Henkel планує збільшити частку вторинної сировини із системи збору жовтих мішків, яка використовується в корпусах пляшок Pril. До 2025 р. Henkel прагне, щоб 100% її паковання підлягали повторній переробці або повторному використанню.

На початку року Henkel відновила асортимент Schauma бренду Schwarzkopf із легшими корпусами пляшок, які на 50% складаються з переробленого пластику, а також дизайном пляшки, який сприяє більш особистісному спілкуванню зі споживачем.