ЗА допомогою технології для індивідуального управління формою хвилі кожного чіпа друкувальної голівки виконується високоточне розташування крапель з високою щільністю для забезпечення стабільної якості друку. Крім того, завдяки симетричному розташуванню чорнила восьми кольорів, їх можна накладати в тому самому порядку навіть при двонаправленому друці, забезпечуючи однорідне покриття.

У поєднанні з технологією, яка автоматично регулює кількість подачі, досягається висока якість із градаціями та тонкими й складними геометричними візерунками при збереженні високої продуктивності.

Всмоктувальна вентиляторна система усуває чорнильний туман і запобігає його прилипанню до поверхні сопла. Принтер також оснащений двома типами датчиків, і якщо на тканині виникають складки або розриви, датчики виявляють це та негайно припиняють друк. Крім того, високоточний механізм вирівнювання друкувальних голівок дає змогу оперативно замінювати головки.

Площа установки зменшена в порівнянні з попередніми модифікаціями за рахунок розміщення стійки для чорнила всередині основного корпусу. До неї можна підключати 10-літрові ємності. Механізм дає змогу замінювати чорнила навіть під час друку. Принтер працює з чорнилами GENESTA, розробленими Epson з урахуванням безпеки та захисту довкілля. Ці кислотні, реактивні, дисперсні та пігментні чорнила у вакуумному пакованні підходять для широкого спектру тканин та дизайнів. Залежно від застосування можуть бути додані чорнила додаткових кольорів. Кислотні чорнила схвалені bluesign, а реактивні та пігментні чорнила — органом з сертифікації GOTS ECOCERT.