Усі точки всередині активної контрольної ділянки (площею понад 3 мм²) захоплюються та оцінюються ПЗ Versatile@flex. Оперативно аналізуються та фіксуються такі характеристики, як відтворення напівтонів, особливості растру, діаметр точки. Пристрій дає змогу проводити точні вимірювання глибини рельєфу на основі цифрових зображень, отриманих за допомогою покрокового регулювання фокусної відстані (фокус-стекінгу). При вимірі осі Z крок на кадр становить менше 5 мкм. Це означає, що пристрій здатний точно вимірювати рельєф флексографічних пластин з глибиною більше 1350 мкм.

Значення глибини растру вимірюються автоматично та можуть бути завантажені у файл Excel. Прилад формує тривимірне зображення поверхні пластини, дозволяючи з усіх боків оцінювати стан растрових точок, дає змогу виміряти кут нахилу їхніх бічних поверхонь. Автоматизовані процедури двовимірних та тривимірних калібрувань гарантують точність та повторюваність вимірювань.

Sibress FADS3D може додатково використовуватися у напівавтоматичному режимі для вимірювання фотополімерних друкарських форм із металевою основою для високого друку.