Фінський технічний дослідницький центр VTT розробив рішення для вирішення проблем полімерного пакування — прозору целюлозну плівку із регенерованої або перекристалізованої целюлози, яка замінює традиційні полімери в пакованні харчових продуктів.

Професор VTT Алі Харлін: «Ми можемо виробляти прозору та гнучку целюлозну плівку. Споживач не може відрізнити кришталево прозорий матеріал від традиційних полімерів. Целюлозна плівка може захищати від вогкості, але в природі вона зникає так само повністю, як і аркуш паперу. Продукт на біологічній основі і біологічно розкладається».

Віце-президент VTT з переробки біоматеріалів і продуктів Атте Віртанен додає: «Целюлозна плівка, розроблена VTT, може замінити полімери як більш безпечне для середовища рішення. Це також полегшує переробку, оскільки її можна переробляти разом із іншим пакованням з картону».

Виробництво пакувального матеріалу перебуває у пілотній фазі, і за 5-7 років може набути широкого промислового використання.