Flint Group Flexible Packaging Europe теж підвищить ціни. За низкою категорій сировини, як і раніше, спостерігається зростання витрат без будь-яких ознак поліпшення — домішки, пігменти, розчинники та інші матеріали продовжують дорожчати. Інфляція нині погіршується за кількома категоріями витрат, крім того, у ланцюжку постачань тривають значні збої та проблеми.

Й корпорація Fujifilm повідомила про «двозначне» подорожчання своїх офсетних пластин з 1 червня 2022 року. Причини кроку — продовження подорожчання алюмінію й зростання витрат на логістику та енергоносії. Впродовж деякого часу компанії вдавалося компенсувати зростаючі витрати за рахунок внутрішніх резервів та підвищення ефективності роботи, але для продовження стабільних постачань довелося збільшити ціни на пластини.

І, нарешті, Sun Chemical повідомила про підвищення цін на свою продукцію у регіоні EMEA з 1 червня 2022 року. Подорожчання торкнеться фарб та лаків для виробництва рекламної та пакувальної продукції, фарб для трафаретного друку, адгезивів та інших матеріалів. Причинами цього кроку є подорожчання та дефіцит сировини, непроста ситуація в Європі та Китаї, а також зростання витрат на логістику.

У Sun Chemical зазначають, що компанія продовжує шукати способи зниження витрат, але масштаби та швидкість зростання витрат потребують подальшого підвищення цін.