Сергій Корсунський, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії, у Facebook розповів: «Японська компанія Sorupika передала нам 3 тис. ліхтариків, які працюють на звичайній солі nf воді. Засипав у пакет 15 г солі, налив трішки води, і маєш 120 годин світла. За найпершої можливості відправимо в Україну разом з іншими корисними речами, яких вже накопичилося на черговий літак. Уявляєте, як в умовах бомбосховищ або пошкоджених ліній електроживлення буде корисно мати під рукою отакий простий пристрій?».

Японія, яка майже постійно має проблеми, пов’язані з природними катаклізмами, винаходить прості та зручні засоби, що полегшують людське життя в складних умовах. Новий ліхтарик Solpika — один з таких способів врятуватися від темряви, якщо під рукою є солона рідина. Його можна носити в ручній сумці та використовувати у будь-який час за потреби. Якщо пристрій тривалий час не використовується, його можна промити водою і зберігати до наступного використання», — пояснює компанія Sorupika.

Ліхтарик виконано з матеріалу ПЄ+ПП, пакет має зіп-застібку для багаторазового перезакривання та слот-отвір, який дає змогу зручно розміщувати ліхтарик в залежності від умов використання.