Показники фіксуються на всьому шляху, дані зчитуються спеціальним додатком і відправляються в хмарне сховище. За словами компанії, етикетка-логер, оснащена одноразовою батарейкою, має найпростішу конструкцію, тому її вартість може бути вдесятеро нижчою, ніж в існуючих термореєстраторів.

Конструкція та функціонал логер-етикеток Toppan макс. спрощені, що визначає низьку вартість. Після доставки товарів та розвантаження життєвий шлях етикетки-логгера закінчується. Відправнику вантажу доступні 22 довжини інтервалу запису даних — від 1 с до 60 хв., якщо довжина інтервалу становить годину, то журнал можна вести 6 міс.

У меню доступні три режими: звичайний (дата, час, темп.), стислий (записується лише температура, але при зчитуванні додаються дата та час), обмежений (записує температурний діапазон, а не саму температуру – температура навколишнього середовища, охолоджений, заморожування).

Останній дає змогу записувати інформацію у 8 разів частіше, ніж у звичайному режимі. Заявлена ​​робоча температура логер-етикетки від -35° C до 50° C (похибка ±0,5° C), пам’ять – 4 864 записи у звичайному режимі, 14 592 – у стислому та майже 39 тис. в обмеженому.

При встановленні 10-хвилинного інтервалу логер-етикетка вестиме запис показань 33 дні, 30-хвилинного – 101 день. Термін служби батареї при безперервному використанні не менше 6 міс., із застереженням «залежить від умов використання».

Під час пілотного тестування, що проводилося з жовтня 2021 р. до березня ц.р., логер-етикетки Toppan кріпилися до продукції шести найбільших сакеварен. Товари прямували з різних регіонів Японії у порти Йокогами та Осаки, звідки прямували до портів Шанхаю, Нінбо та Шеньчженю в Китаї, далі до складу. На всьому шляху підтримувалася t≤5 °C, вимірювання проводилося з 30-хвилинним інтервалом.

Дані зчитувалися на складах та логістичних базах та завантажувалися у хмарне сховище. Виробники та дистрибутори могли переглядати історію на ПК та смартфонах, з можливістю підтвердити дотримання належних умов перевезення на кожному відрізку колії від Японії до Китаю. Старт продажів «one-way-логер-етикеток» заплановано на червень. У перспективі Toppan мають намір об’єднати вже існуючі в компанії рішення, щоб надавати більше інформації по всьому ланцюжку постачань.