Чистий прибуток Sylvamo за підсумками 1 кв. 2022 р. склав $26 млн. На результати чистого прибутку вплинуло знецінення російських активів, оскільки компанія розглядає варіанти виходу з бізнесу до РФ. Скоригований операційний прибуток (тут і далі non-GAAP) склав $87 млн ($75 млн у попередньому кварталі), скоригований показник EBITDA – $187 млн ​, рентабельність EBITDA – 19,1% ($170 млн та 17,5% у IV кв.), вільний грошовий потік — $73 млн ($162 млн).

Усі звітні показники включають результати діяльності у Росії. «За підсумками першого кварталу компанія показала високу прибутковість, сформувавши вільний грошовий потік, – прокоментував показники голова та генеральний директор Sylvamo Жан-Мішель Ріб’єрас. Ми сподіваємося, що тенденція до зростання продовжиться, і нам вдасться досягти допандемійного рівня доходів, навіть без урахування російського бізнесу. Наша команда здатна продовжити обслуговвати клієнтів, долаючи інфляцію витрат та перешкоди в ланцюжку постачання».

У Sylvamo констатують, що попит на продукцію зростає у всіх регіонах її присутності (Європа, Північна та Латинська Америка) завдяки відновленню роботи шкіл та офісів. На результатах фінансової звітності позначилося успішне проведення підвищення цін, що випередило зростання виробничих витрат.

Операційний прибуток від діяльності компанії в Європі склав $36 млн ($16 млн — у IV кв. 2021 р.). Зростанню показника сприяли високі середні ціни на продукцію та скорочення планових зупинок, що компенсували сезонне зниження попиту та підвищені виробничі витрати.

У Латинській Америці операційний прибуток склав $40 млн ($64 млн — у попередньому кварталі). У цьому регіоні високі відпускні ціни не змогли так само успішно компенсувати зниження попиту, зростання цін на сировину, коливання валютних курсів.

У Північній Америці операційний прибуток склав $65 млн ($43 млн — у IV кв. 2021 р.). Що стосується Росії, то дії компанії визначаються її головними цінностями, а саме завжди чинити правильно (як наслідок прийнято рішення про вихід з РФ). У компанії підкреслюють, що дотримуються встановленого порядку. Процес продажу активів запущений, Sylvamo прагне досягти угоди в найкоротші терміни, вкл. схвалення ради директорів та потрібні дозволи регулюючих органів на угоду.