У відповідь на це компанія SAUERESSIG e.GEN представила альтернативу базі Pantone – хмарну базу кольорів c.CLOUD. Підключившись до c.CLOUD користувачі нових версій продуктів Adobe і дизайнери отримують можливість використовувати бібліотеки кольорів, засновані на спектральних даних, що вільно поширюються (наприклад, атлас кольорів CIELAB HLC).

Існуючі стандарти кольорів, а також зразки сумішевих кольорів доступні в цьому інтегрованому хмарному рішенні. Для підключення c.CLOUD до продуктів Adobe передбачено плагін, що дає змогу зберегти звичний інтерфейс користувача та перейти від Pantone до c.CLOUD максимально зручно.

Інформація про колір та параметри друку можуть бути інтегровані в колірний профіль і будуть доступні по всьому світу будь-коли. Хмарна база даних кольорів спрощує передачу даних. «Наша мета — надати клієнтам актуальні бібліотеки кольорів та колірні стандарти, засновані на достовірних спектральних даних, для всіх видів друкарських процесів», — зазначив Паскаль Хаддік, власник продукту c.CLOUD.