UPM та Профспілка паперовиків узгодили перші в історії колективні трудові угоди для п’яти підприємств UPM. Страйк на заводах UPM у Фінляндії негайно припиниться, і працівники повернуться до роботи. Страйк охоплював підрозділи UPM Pulp, UPM Communication Papers, UPM Specialty Papers, UPM Raflatac і UPM Biofuels у Фінляндії. UPM відновить доставку продукції клієнтам якомога швидше. 21 квітня посередник подав пропозиції щодо врегулювання окремих колективних трудових договорів для UPM Pulp, UPM Communication Papers, UPM Specialty Papers, UPM Raflatac і UPM Biofuels, і обидві сторони затвердили їх 22 квітня.

«Ми дуже раді, що сторони схвалили всі пропозиції щодо врегулювання та що тривалий страйк профспілки працівників паперу закінчився. UPM і профспілка разом увійшли в історію, узгодивши п’ять колективних трудових угод, що стосуються бізнесу, які замінили стару угоду в паперовій промисловості, що створена у 1940-х роках. Давня мета UPM полягала в тому, щоб підняти колективні перемовини на рівень, де умови роботи будуть найбільш зрозумілі, тобто домовитися з окремими підприємствами. Перемовини призводять до угод, які приносять користь як підприємствам, так і співробітникам і зміцнюють передумови для успіху в майбутньому», — каже Рійтта Савонлахті, виконавчий віце-президент з управління персоналом UPM.

«Під час перемовин чимало аспектів контрактів розглядалися з абсолютно нової точки зору. Процес був тривалим, але, врешті-решт, ми змогли домовитися про умови працевлаштування, які враховують потреби та особливості нашого бізнесу. Нові умови підвищують продуктивність і конкурентоспроможність підприємств і комбінатів, а також забезпечують добрі умови для працівників», – каже Юркі Холлмен, віце-президент з ринків праці UPM.

Термін дії нових угод – чотири роки. Підвищення зарплати відповідає чинним галузевим нормам. Перегляд заробітної плати буде обговорюватися після перших двох років. Нові угоди структурно менш складні, ніж старі, а кількість сторінок приблизно вдвічі менша за попередні. Істотною зміною в усіх угодах, що стосуються бізнесу, є заміна періодичної оплати на погодинну. Погодинна оплата виплачується за виконану роботу, що полегшує розуміння формулювання оплати праці.

Нові колективні договори дають змогу врахувати компетенцію та результативність при формуванні заробітної плати. Усі підприємства також погодилися на додаткову гнучкість щодо організації змін та використання робочого часу.

UPM Pulp домовилася про перехід на безперебійну 365-денну роботу целюлозних заводів і більш гнучке використання робочої сили під час тривалих зупинок на технічне обслуговування. Знято обмеження щодо використання тимчасових працівників. Рівень заробітної плати враховує навчання та рівень компетентності, а також практичного досвіду.

UPM Communication Papers, бізнес з випуску паперів для поліграфії, домовився про додаткові години та гнучке використання робочого часу, які є важливими для безперебійної роботи. Залежно від формату роботи тривалість робочого часу збільшується на 24-32 години на рік, за винятком денної роботи, де тривалість робочого часу залишається незмінною. Загалом збільшення робочого часу становить приблизно півгодини на тиждень.

З переходом на погодинну оплату додаткові години, відповідно, збільшують заробіток. Крім того, було узгоджено заохочувальну систему оплати праці, яка особливо покращує прибутки від утримання та денної роботи. Угода передбачає гарантію виплати заробітної плати впродовж перших двох років терміну дії контракту. Спеціальні документи UPM погоджують умови, що покращують конкурентоспроможність та надійність постачань.

Новий колективний договір розширює сферу локальних перемовин на рівні підприємства та покращує рентабельність роботи під час державних свят.

Формулювання винагороди за якісні результати більш прийнятне для працівників, ніж раніше.

Колективний договір UPM Raflatac дає змогу побудувати більш гнучкі режими робочого часу та забезпечення ресурсами фабрики в Тампере. Нова угода відкриває шлях до збільшення завантаження потужностей, що підвищує ефективність виробництва та відкриває можливості для працевлаштування.

UPM Biofuels (біонафтопереробний завод Лаппеенранти), домовився про гнучке використання змін і навчання змінній роботі. Структура оплати праці сприятиме особистісному розвитку та високій продуктивності краще, ніж раніше. Крім того, сторони домовилися про умови, які дають змогу утримувати НПЗ у виробничо-придатному стані, а не повністю зупиняти, у разі можливих зупинок роботи.

«У Фінляндії у нас є чудові заводи та висококваліфіковані працівники. Добре, що ми знову почали роботу на фабриках. Тепер настав час рухатися далі разом», – каже Ріїтта Савонлахті.

Страйк профспілки працівників паперової галузі на більшості заводів UPM у Фінляндії розпочався 1 січня 2022 року і тривав майже чотири місяці. Спочатку страйкували близько 2100 членів профспілки, але приблизно 200 з них за рішенням суду отримали наказ виконувати важливі для суспільства завдання, такі як виробництво тепла та водопостачання.

Підприємства UPM у лісопереробці (UPM Plywood і UPM Timber) підписали 3-річний колективний договір з Промисловим союзом ще в грудні 2021 року до припинення дії попередньої угоди. Угоди дають гнучко регулювати діяльність, пов’язану з ринком, і вже принесли користь як підприємствам, так і їхнім працівникам.