Реальна продуктивність залежить від складності робіт. Наприклад, нарізка візитівок з листів А3 при розкладці 21 шт. на аркуш виконується зі швидкістю 13 арк./хв. (DC-646 робить це вдвічі повільніше). За рахунок нової ПЗЗ-камери швидкість роботи в автоматичному режимі при зчитуванні позначок приводки «на льоту» знижується лише на 5%.

Контролер включає інтегровану бібліотеку завдань для їхнього збереження та повторного використання, а також функцію попереднього перегляду. Наявність зовнішнього ящика підвищеної ємності для макулатури та стекеру з приводом для карток збільшує час безперервної роботи. Для новинки (як і для всіх існуючих моделей DC) вже пропонується експорт налаштувань у форматі XML для використання в програмах верстки та спуску смуг.

Контролер (як і модель DC-618) дає змогу імпортувати файли налаштувань у XML-форматі зі спеціалізованого ПЗ (наприклад, EFI Impose) та формувати XML-повідомлення про статус для використання в АСУ та інших системах, що працюють на принципах «Індустрії 4.0».

У перспективі, в машині модифікують контролер для налаштування за допомогою квитків завдань JDF, а також розроблять модуль фальцювання в лінію, подібний до пропонованих наразі для DC-646 і DC-746. Серед корисних покращень – можливість різання та бігування паперу щільністю до 400 г/м². Новий модуль зворотньої біговки дасть змогу в автоматичному режимі формувати обкладинки під подальше склеювання на КБС.

Для машини розроблені нові модулі різання, що замінили конструкцію, яка залишалася майже без змін близько 20 років і, як кажуть у Duplo, неодноразово була скопійована конкурентами. Новий модуль різання розрахований на 3 млн різів (раніше – 1,2 млн). За вичерпання ресурсу можна замінювати лише різальні леза, а не весь модуль. Як опція пропонується новий модуль подачі листів завд. до 1200 мм. У травні обіцяють і верхній модуль бігування, що вперше дасть змогу за один прогін виконувати біговку зверху та знизу (наприклад, для двозгинних буклетів).

У модельному ряду Duplo машина займе нішу між DC-646 та найпродуктивнішою DC-746. Замовники, які розпочали з молодшої машини, зможуть із меншими витратами підвищувати свою продуктивність та розширювати функціонал, обираючи наступну модель. У Duplo вже готують рішення для обробки листів ф. B2, але це поки що перспектива.