Після нещодавнього прикладу HP, виробники паперу Stora Enso та EDM (провідний міжнародний постачальник послуг з управління інформацією та цифрової трансформації) припинили виробництво та продажі в Росії, Canon EMEA призупинила всі постачання продукції до Росії, а Messe Frankfurt відмінила усі торговельні виставки в Росії, тоді як Fujifilm, Orafol, BASF, глобальні зовнішні компанії та інші доклали гуманітарних зусиль з підтримки України. Технічний гігант Microsoft приєднався до Apple, також призупинивши продаж продукції в Росії.

Український оператор зовнішньої реклами Prime Group (https://www.prime-group.com.ua) закликала робити пожертви на допомогу опору в Україні.

 

Оператори зовнішньої реклами Австралії, Північної Америки та Європи демонструють підтримку Україні

Джерело: World Out of Home Organisation (глобальна асоціація, що працює над просуванням та покращенням індустрії зовнішньої реклами, до складу ради асоціації складу ради входять JCDecaux, Clear Channel, Global, Ocean Outdoor, Ströer, Pikasso, OUTFRONT Media, oOh!Media, OAAA, Alooh і Selvel One).

 

«Війна в Україні є неприйнятною, і ми повністю підтримуємо всі санкції», – сказала Анніка Брескі, генеральний директор і президент Stora Enso. Виробник целюлозно-паперової продукції оголосив про припинення виробництва та продажу в Росії до подальшого повідомлення. Stora Enso має три пакувальні заводи та два лісопильні заводи в Росії, на яких працює 1100 людей. Компанія також припинить експорт та імпорт в Росію та з Росії та планує знайти альтернативні джерела сировини.

«Внаслідок російської агресії проти України геополітична ситуація в Європі остаточно змінилася», – зазначає целюлозно-паперова компанія UPM, яка оголосила, що також припинить поставки в Росію. «Агресія має широкомасштабні людські, політичні та економічні наслідки в Європі, і ситуація швидко розвивається, — зазначає UPM. — Наша основна турбота — це люди, які страждають від війни».

UPM надає підтримку гуманітарну та матеріальну підтримку Україні, а також своїм співробітникам у постраждалих районах. Компанія припиняє постачання до Росії.

UPM Raflatac має розподільний термінал у Київській області, який закритий до подальшого повідомлення. У Росії в UPM працює 800 чоловік, більшість з яких — на Чудівському фанерному комбінаті. Наразі операції проводяться в звичайному режимі.

 

Член Всесвітньої організації WOO («Світ поза домом») український оператор зовнішньої реклами PRIME Group закликає робити пожертви на підтримку опору проти російського вторгнення. Перейдіть за посиланням або натисніть на зображення вище, щоб пожертвувати.

 

«Організація «Світ поза домом» має багато членів і друзів в Україні та в регіоні загалом, тому ми були глибоко шоковані та засмучені трагічними подіями, які відбулися за останній тиждень, – сказав президент WOO Том Годдард. — Ми стоїмо за український народ у цей неймовірно важкий час, і відгукнувшись на заклик наших українських колег, маємо невелику можливість висловити нашу солідарність».

FUJIFILM оголосила про пожертву в розмірі $2 млн на підтримку гуманітарних зусиль в Україні та сусідніх країнах, які беруть участь у допомозі народу України. Компанія пожертвує $1 млн УВКБ ООН і ЮНІСЕФ для надання гуманітарної допомоги, а також передасть медичне обладнання на суму $1 млн, включаючи портативну рентгенівську систему Fujifilm і портативні бездротові ультразвукові пристрої для медичної допомоги.

BASF пожертвує €1 млн гуманітарної допомоги Україні через Німецький Червоний Хрест (до речі, бізнес в Росії BASF та Fujifilm не припинили – ред.).

«В Україні йде війна!, — сказав Мартін Брудермюллер, голова BASF. — Страждання мирного населення в країні величезні. Ми хочемо допомогти цим людям і тому швидко вирішили надати цю невідкладну допомогу».

Німецький Червоний Хрест підтримує свою дочірню організацію, Український Червоний Хрест (URC), у комплексних зусиллях з надання допомоги, повідомляє BASF. «URC планує забезпечити людей в Україні та людей, які прибувають у сусідні країни, продуктами харчування, одягом, гігієнічними наборами, а також пристроями зв’язку, такими як зарядки для мобільних телефонів».

Організатор виставки Messe Frankfurt призупинив усі заходи в Росії, включаючи Heimtextil Russia і The LED Show. У 2019 році Messe Frankfurt RUS організував 16 міжнародних заходів за участю 3640 компаній та 168 000 відвідувачів.

«Російське вторгнення в Україну становить безпрецедентну загрозу для мирного співіснування в Європі, – заявили в німецькій компанії. — Messe Frankfurt підтримує всі санкції, вжиті федеральним урядом. Тому Рада управління Messe Frankfurt вирішила призупинити заходи своєї дочірньої компанії Messe Frankfurt RUS до подальшого повідомлення».

Виробник самоклейних матеріалів ORAFOL Group робить пожертви компанії Aktion Deutschland Hilft, яка надає невідкладну допомогу в Україну. «Мир і стабільність є незамінними передумовами сталого розвитку в усіх сферах суспільства, – зазначає Orafol. — Кризи та конфлікти завдають великих страждань і позбавляють людей права на свободу та безпеку». Керівництво та вся група ORAFOL глибоко засмучені жахливою ситуацією, в яку потрапили громадяни Європи.

«Ситуація в Україні розвивається стрімко і змінюється з години на годину. Найшвидшим способом надання допомоги ми бачимо підтримку тих, хто направляє швидку допомогу, бригади медичних працівників та терміново потрібні товари для народу України», — йдеться в заяві ORAFOL.

Технічний гігант Microsoft приєднався до Apple, призупинивши «всі нові продажі продуктів і послуг Microsoft» в Росії.

Canon EMEA також призупинила поставки в Росію: «Насильство та руйнування, спричинені військовими нападами на Україну, шокують усіх нас, — зазначає Canon. — Ми поділяємо нашу сердечну стурбованість за наших колег та українців, які постраждали внаслідок агресії».

У рамках всесвітніх зусиль з надання допомоги Україні Canon EMEA надала пожертви міжнародним гуманітарним організаціям в Україні, Польщі, Румунії, Молдові, Чехії, Угорщині та Словаччині. На початку цього тижня Canon EMEA призупинила всі поставки продукції в Росію. Ми продовжуємо слідкувати за швидко розвивається ситуацією та розвитком подій. «Ми об’єднані в прагненні до миру».

 

Коментар під статтею:

Чи може друк допомогти припинити українське кровопролиття (Енді Маккорт)

«Я пишаюся, що є частиною світової індустрії поліграфічної промисловості, яка надає підтримку та допомогу Україні. Мене дратує те, що огидний напад Володимира Путіна робить це потрібним. Мені сумно за російських громадян і солдатів, втягнутих у цей божевільний конфлікт, які бояться жорстокої розправи Кремля, якщо виявлять найменше інакомислення.

Лонгфелло писав у творі «Маска Пандори»: «Тих, кого боги хочуть знищити, вони спочатку зводять з розуму». Інші, у тому числі Достоєвський у «Ідіоті», передали це висловлювання, яке виникло від грецького філософа Софокла, чиїй версії я надаю перевагу: «Зло виявляється як добро в умах тих, кого бог веде до знищення».

Очевидно, Путін вважає, що він робить правильні речі, і лише міркування власного народу Росії можуть зупинити криваву бійню.

Звучить надумано, але повітряно-десантні листівкові «бомби» використовувалися з великим ефектом у Другій світовій війні обома сторонами і нерідко з пропагандою та намірами психологічного впливу. Проте, оскільки ЗМІ настільки сильно контролюються в Росії, а полонені солдати в Україні кажуть, що вони думали, що це «лише навчання», – можливо, з повітря безпілотниками на російські колони танків, які готові знищити Київ, можна було б скинути одне просте запитання: «Відважні російські солдати, ви справді хочете бути частиною військових злочинів Володимира Путіна?»