ЦПП Італії нараховує близько 150 заводів, які виробили у 2021 році понад 9,6 млн тонн (+12,5% порівняно з 2020 роком) паперу та картону з обігом у €8,18 млрд, що на 28,6% більше, ніж у 2020 році. За 2020-2021 рік виробники паперу в Італії стикнулися із 400% подоржчанням газу, але з початку 2022 року ситуація ще погіршилася, повідомляє Assocarta.

«У грудні минулого року італійські паперові фабрики платили вп’ятеро більше за природний газ, який вони використовують для виробництва електроенергії для роботи своїх заводів, але у ці дні вартість зросла в середньому в десять разів, а на піку — у п’ятнадцять разів, – пояснює голова Assocarta Лоренцо Полі. — Ми чинили опір, навіть виробляли продукцію собі на збиток, але дедалі більше паперових фабрик зупиняються і скорочують свою діяльність».

«Наслідком зупинки паперових фабрик може стати блокування всього ланцюжка постачань для виробництва паковання, санітарно-гігієнічного паперу, медичної продукції, графічного паперу для видавничої та інформаційної діяльності», — підсумовує Assocarta.