Ще один виробник — Delkeskamp — закриває виробництво паперу у німецькому Нортрупі. За повідомленням компанії, однією з причин стало зростання цін на газ. Папероробна машина, яка виготовляла 135 тис. тонн паперу для гофрооснови на рік, буде зупинена, оскільки, як повідомляє Delkeskamp, ​​поточні витрати на енергію та вартість сертифікатів на викиди вуглекислого газу роблять виробництво економічно невигідним.

Рік тому Delkeskamp розширювалася та придбала в січні 2021 р. друкарню Friedrich Freund GmbH Kartonagenfabrik, що спеціалізується на офсетному друку. «Ми розглядаємо придбання офсетної друкарні з виготовлення паковання як ідеальне доповнення до наших виробничих процесів у сфері гофрокартону», — пояснював тоді Delkeskamp.

Через закриття фабрики в Нортрупі 75 працівників втратять роботу. Штефан Делкескамп, керуючий 125-річною сімейною компанією Delkeskamp, ​​каже, що зниження цін на енергію в найближчому майбутньому не очікується. Папероробну машину для виробництва паперу для гофрооснови буде зупинено найближчими днями. Як повідомляється, цей крок було здійснено, щоб зберегти інші виробництва Delkeskamp, ​​на яких працює загалом 720 людей.