«Це рішення ухвалено після тісних консультацій з експонентами, асоціаціями та представниками галузі в цілому, чимало з яких безпосередньо постраждали від нестачі компонентів та матеріалів, — йдеться у заяві організаторів. — Цей брак, викликаний пандемією, ставав дедалі відчутнішим, а тривалі терміни виконання замовлень порушили ланцюжок постачань у Європі. Оскільки захід мав відбутися трохи менш як за два місяці, відсутність прогнозу на майбутнє змусило команду заходу перенести терміни на користь етикеткової індустрії».

Ліза Мілберн, керуючий директор Labelexpo, пояснила: «Насамперед, я б хотіла відзначити підтримку, яку нам надали представники галузі, чимало з яких вирішили відвідати Labelexpo Europe, незважаючи на проблеми, з якими багато хто наразі стикається. Нам було дуже важко прийняти таке рішення, ми невпинно працювали над тим, щоб подолати проблеми з ланцюжком постачань та провести виставку, потрібну галузі, особливо у світлі проблем останніх двох років. На жаль, на цьому етапі ці проблеми виявилися непереборними, тому ми вважаємо, що перенесення термінів — це відповідальне рішення».

Жуль Лежен, керуючий директор FINAT, також прокоментував: «FINAT повністю розуміє та підтримує прийняте рішення. Враховуючи існуючий дефіцит чіпів та компонентів, поточний дефіцит паперу та інших витратних матеріалів для виробництва етикеток, а тепер геополітичну невизначеність, спричинену ситуацією в Україні, існує дуже багато перешкод, які треба подолати. FINAT залишається прихильником провідної світової виставки для індустрії друку етикеток та паковання. Ми захоплюємося нашим давнім партнером Labelexpo за ухвалення цього надзвичайно складного рішення та за те, що інтереси галузі стоять на першому місці».