Швидкість друку Mimaki TS330-1600 — 69 м²/год у режимі 600×600 dpi в 2 проходи з набором 4-колірних чорнил (Bl, M, Y, K), що приблизно на 138% більше у порівнянні з попередньою моделлю. Крім того, технологія MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System) зменшує смугастість.

«Блок чорнил на 10 кг» і «Блок міні-рулонів великої ємності» доступні для підключення до TS330-1600. Також доступний податчик Mini Jumbo Roll Unit для роботи з рулонами до 2500 м паперу, що забезпечує ще нижчі експлуатаційні витрати.

TS330-1600 використовує нову функцію для запобігання зміщенню подачі при намотуванні довгих носіїв. Привідний двигун для намотування, який раніше встановлювався лише з одного боку, тепер встановлюється як з лівого, так і з правого боку для розподілу навантаження та посилення зусилля намотування.

Фірмові функції Mimaki, такі як NCU (блок перевірки дюз), NRS (система відновлення дюз), DAS (система регулювання точки) також використовують для забезпечення стабільної роботи впродовж тривалого часу друку. Як новий механізм очищення використовується тканинний протирочний матеріал для збільшення швидкості видалення небажаних крапель чорнил, що прилипли до поверхні сопла. Порівняно зі звичайними «гумовими» серветками новий матеріал зменшує розбризкування чорнил і підвищує чистоту. Простір для обслуговування було розширено, а всередині основного блоку стандартної комплектації встановлено світлодіодне освітлення, що спрощує перегляд і використання.

Для TS330-1600 доступні чорнила Sb411 та Sb410 з міжнародним сертифікатом безпеки ECO PASSPORT. Набори чорнила доступні в 4, 6, 7 та 8 кольорах. Крім основного CMYK, є світло-блакитне, світло-пурпурове, світло-чорне, флуоресцентне рожеве та флуоресцентне жовте. Ширина друку нового принтера — 1600 мм. TS330-1600 сумісний з двома типами RIP для друку: RasterLink7 та TxLink4 Lite.