Ключовим заходом, що стосується поліграфічної промисловості, є рекласифікація GBL як контрольованої наркотичної речовини класу B, для використання якої з 15 червня цього року буде потрібна окрема ліцензія на імпорт, експорт, виробництво, постачання, пропозицію постачання або володіння для «законних промислових цілей».

GBL використовується як стабілізатор у сольвентних та екосольвентних чорнилах для принтерів Epson, Mimaki, Mutoh, Roland DG та інших виробників. Також можливо, він застосовується у виробництві інших типів чорнил для високошвидкісних рулонних струменевих друкарських машин.

Ліцензія коштує більше £3000 на організацію (для виробників та реселерів більше), і накладає на користувачів особливі заходи щодо обігу та зберігання, вкл. перевірки для персоналу, який має доступ до чорнил. Згідно з веб-сайтом Міністерства внутрішніх справ Великобританії, процес подання заявки займає до 16 тижнів, тобто, щоб укластися в термін до 15 червня, компанії мають ініціювати процедуру негайно.

Незалежна асоціація промисловості друку IPIA припускає, що у друкарському секторі можуть постраждати близько 3500 підприємств, і вимагає уряд скоригувати закон у частині термінів.