Рішення про це вже було ухвалено комісією з колективних переговорів у листопаді 2021 року. Об’єднання роботодавців закликає профспілку «реалістично поглянути на економічне становище компаній».

«Працівники поліграфічної галузі потребують помітного підвищення своїх доходів, у т.ч. і через високі темпи зростання цін. Під час укладання останнього колективного договору торік узгоджене підвищення заробітної плати вже було відкладено на кілька місяців. Таким чином, працівники достатньо врахували виклики, висунуті сектору пандемією. Вимога майбутнього раунду ясно дає зрозуміти, що галузь не повинна ще більше відставати від загального зростання заробітної плати», — пояснила представник Verdi на переговорах Рейчел Марквардт.

«Вимогою п’ятивідсоткового підвищення заробітної плати Verdi викликала у працівників очікування, які просто не можна реалізувати», — заявив учасник перемовин від BVDM Клеменс Берктольд. На думку BVDM, інфляційні тенденції, на які посилається Verdi, не є підставою підвищення заробітної плати на таку величину.

Поточні показники інфляції зумовлені, зокрема, закінченням терміну дії тимчасових спеціальних правил з ПДВ та короткотерміновими вузькими місцями у постачаннях. Також багато в чому вона обумовлена ​​політичними рішеннями, такими, як податок на ЕЕГ або податок на викиди вуглекислого газу.

«У завдання політики оплати праці не може входити компенсація політично обумовленого зростання цін на енергоносії, тим більше, компанії також несуть значний тягар від цього зростання цін», — заявив Берктольд.

Німецька профспілка Verdi об’єднує два мільйони людей приблизно тисячі різних професій. До об’єднання входять профспілки «білих комірців», пошти, банків та страхових компаній, громадських послуг, транспорту та дорожнього руху, об’єднання працівників культури та профспілка друкованої та паперової промисловості IG Druck und Papier.