Затверджені федеральним урядом правила формування ланцюжків постачань покладають на німецькі компанії відповідальність за порушення прав людини, роблять економіку замкненого циклу рушійною силою легкої промисловості.

Роль центру заощадлювальних технологій на Texprocess 2022 довірена Фабриці майбутнього джинсової тканини — організатори івента вирішили підкреслити особливе значення деніму для галузі на всіх етапах виробничого циклу.

Вбудовані у базові заходи експозиційні майданчики Sustainability@Techtextil та Sustainability@Texprocess поєднають запропоновані учасниками виставок стійкі концепції та інновації, порушать у форматі дискусій різні питання екологічної трансформації.

За вісім місяців до початку Techtextil та Texprocess встигло зареєструватися 900 компаній-учасників з 45 країн, заповнивши відведену площу на дві третини (85% та 70% відповідно), щодо показників 2019 року.

На обох виставках передбачено безліч віртуальних конференцій і зустрічей.

Вперше на Techtextil і Texprocess, в руслі тренду на цифровізацію, з’явиться майданчик для текстильних стартапів, орієнтованих на 3D-дизайн, блокчейн, електронну комерцію. Він стане частиною вже існуючої локації досягнень молодих новаторів Німеччини за підтримки Федерального міністерства економіки, де представлені фірми, присутні на місцевому ринку не більше 10 років. Через те, що Techtextil та Texprocess довелося зміститися з непарного на парний тимчасовий цикл, наступного разу вони відбудуться 2024 р., з 23 по 26 квітня.