Stora Enso має намір збільшити обсяги виробництва пінокартону та виробів із нього з 50 до 115 мільйонів одиниць. Це дасть змогу забезпечити зростаючі потреби клієнтів та зміцнити позиції компанії як постачальника відновлюваних матеріалів. Потрібна для переробки сировина на завод у Хілті, надходитиме з промислових об’єктів у Швеції та Фінляндії.

З погляду циклічності, формоване бумволокно належить до найбільш прийнятних основ для паковання завдяки тому, що на 100% підходить для рециклінгу, є біорозкладним і в багатьох випадках ефективно замінює пластик.

Лінійка формованої харчової тари PureFiber від Stora Enso не містить поверхнево-активних фторвмісних речовин (PFAS) і на 75% безпечніша за викидами вуглецю порівняно з полімерами та багасою (целюлоза, що отримується при переробці цукрової тростини).

При виготовленні ФПВ застосовується хімічна целюлоза із стійких джерел у поєднанні з термомеханічною масою, потрібна форма паковання задається на етапі пресування волокна у спеціальній машині. Глобальні цілі концерну пов’язані з всеосяжним переходом до виробництва відновлюваних продуктів та рішень до 2050 року.