Підключення до цифрової фабрики — в стандартній комплектації. Контроль за виконанням завдань у додатку повністю централізований: спеціальне серверне ПЗ Visual Production Manager, з інтуїтивним інтерфейсом, легко регулює друкарський потік одразу на декількох машинах. Проблеми з конвертуванням файлів більше немає: виробництво можна запускати безпосередньо з графічного редактора на вибір (Corel, Illustrator, Photoshop).

Удосконалена технологія нанесення чорнил автоматично створює на чорному або темному текстилі за допомогою утиліти Print-Que-Graphic базовий шар білої підкладки, який роздруковується першим. Водночас, функція віднімання із чорного (Knock-me-out-Black) або кольорових (Knock-me-out-Color) каналів дає змогу виключити їх з дизайну, щоб отримати ефект «злиття» з основою. Є ще пара корисних плагінів: FluidMask видаляє небажаний фон, а SuperSize Image за допомогою спеціальних алгоритмів збільшує роздільну здатність ілюстрацій до бажаної.

У Digital Factory Apparel закладено механізм оптимізації використання чорнил — кожному типу тканини відповідають власні витрати. Питання з колірним простором вирішено за принципом «нехай живуть дві системи». Фотографічна якість друку однаково доступна і для файлів CMYK, і для файлів RGB, без потреби у конвертації.