В результаті інвестицій річний обсяг виробництва пакувального картону на заводі Skoghall може бути збільшений приблизно на 100 000 тонн, а загальна потужність заводу перевищить 900 000 тонн за умови отримання екологічних дозволів. Проєкт буде реалізовано шляхом оптимізації однієї з існуючих виробничих ліній у два етапи із використанням запланованих перерв на технічне обслуговування.

«Ці інвестиції зміцнять можливості Stora Enso з виробництва високоякісних і конкурентоспроможних за ціною споживчих картонів у основних сегментах паковання для рідин і харчових продуктів, — говорить директор заводу Марі Морін. — Ми будували KM 8 разом із Stora Enso впродовж тривалого часу. У 2017-2020 рр. Valmet завершила реконструкцію формувальної секції у кілька етапів на тій самій лінії. І ми раді продовжити нашу співпрацю у цьому проєкті», — каже Пер Хольм, віце-президент Valmet з продажу у Скандинавії.

Stora Enso — провідний світовий постачальник поновлюваних рішень у галузі паковання, біоматеріалів, дерев’яних конструкцій та паперу. У компанії працюють близько 23 000 співробітників, а продажі здійснюються в більш ніж 50 країнах. Підприємство Stora Enso у Скогхаллі на заході Швеції є сучасним виробництвом світового класу з випуску споживчого пакувального картону для харчового паковання. Загальний річний обсяг виробництва нині становить 800 000 тонн картону.