У Eckart заявляють, що випуск новинки підтримує тенденцію до виробництва більш екологічних фарб. Усі 16 нових металиків серії Dual Cure Ink не маркуються знаком GHS08, що свідчить про відсутність у них небезпечних для здоров’я людини компонентів. У новому портфоліо Dual Cure Ink використовуються різні типи пігментів (Silverdollar, Cornflake, VMP) для забезпечення широкого спектру металізованих відтінків.

Залежно від властивостей пігменту виходить різний ступінь блиску та насиченості кольору. Фарби підходять для виготовлення етикетки та пакування та можуть використовуватися для друку на папері, картоні, металі, фользі, пакувальних матеріалах, а також етикеток, що вплавляються (in-mould).

Шість відтінків METALSTAR UV/LED FPG для офсетного друку мають низьку міграцію, що робить їх придатними для непрямого контакту з їжею при виготовленні типової офсетної продукції (металеві банки, картонне пакування для напоїв та шоколаду).

З десяти відтінків флексосерії ROTOSTAR UV/LED FPG чотири фарби також підходять для непрямого контакту з їжею. Вони мають чудові блиск і друкарські властивості.

Дві фарби ULTRASTAR UV/LED зроблені на основі пігментів VMP (Vacuum Metallized Pigments), що є найтоншими пластівцями алюмінію, і спеціально розроблені як альтернатива металізації та тиснення фольгою.