Gmund отримала додаткові потужності для виробництва екологічного картону на основі 100% переробки та має намір розширити ноу-хау у галузі перспективних рішень щодо виробництва з альтернативної сировини.

Мета компанії Gmund, як пояснили керуючі директори Флоріан Колер і Герберт Айбах, стати «фахівцем з особливо екологічних та успішних пакувальних додатків у Європі». «Саме тому ми шукали виробника з виключно екологічно чистим виробництвом та багаторічним досвідом у галузі кольорового паперу з вторинної сировини. На тлі того, що компанія Gmund Papier спромоглася виграти Німецьку премію за сталий розвиток 2022 року з продукцією Gmund Hemp, це придбання є логічним кроком у майбутнє», — кажуть вони.

Заснована 1829 р. Gmund Papier спеціалізується на виробництві натурального паперу. Целюлоза, що використовується, сертифікована FSC. Частка експорту становить 75%. Cartonnerie Jean FG створено 1927 року. Сьогодні фабрика випускає ~ 25 тонн продукції на добу. Це жорсткий картон високої щільності Celloderme, пакувальний картон із перероблених матеріалів Les Naturals та крейдований кольоровий картон (70% білих перероблених волокон та 30% нових).

Cartonnerie Jean також пропонує вогнетривкі плити M1, виготовлені зі 100% переробленого волокна. У другу машину для кольорового картону Cartonnerie Jean інвестувала кошти в 1996 році. За запитом може бути виготовлений картон будь-якої товщини, кольору або розміру в межах виробничих можливостей фабрики від 325 г/м² до 630 г/м².