Наразі BOBST проводить навчання за такими спеціальностями: слюсар-механік, технік-механік, медіатехнолог з навичками друкаря, дизайнер-конструктор, медіаматик, комерційний менеджер, логіст та ін. Загалом з 1929 р. успішно пройшли навчання понад 3 500 учнів, нині ж у сертифікованому навчальному центрі під керівництвом 12 інструкторів BOBST — 180 учнів.

Високий рівень навчання підтверджується сертифікатом QSC (Quality School Certificate). «Завдання полягає в тому, щоб готувати фахівців тих професій, які будуть найважливішими в майбутньому, — каже керівник напряму професійного навчання BOBST Мілован Іліч. — Саме тому ми орієнтуємося на нові професії (медіаматик, медіатехнолог та технолог паковання). Завдяки нашій програмі навчання майбутнє компанії BOBST та клієнтів перебуває у надійних руках».

Слюсарів-механіків навчають роботі на верстатах, виготовленню деталей на традиційних верстатах і верстатах з ЧПУ, перевірці якості деталей, вирішенню повсякденних завдань у майстерні. Термін навчання 2 роки. Передбачено можливість отримати додаткову освіту в цій сфері.

Технік-механік навчається практичній роботі з промисловим обладнанням, монтажу, пусконалагоджувальним роботам та ремонту електроустановок та електромеханічних вузлів та отримує знання в галузі механіки, електроніки, пневматики, електроніки та схемотехніки, використання ПЗ тощо.

Медіаматик — це дизайнер різних медіаматеріалів для поліграфічних та мультимедійних продуктів, інфографіки, флаєрів, анімації тощо.

Дизайнер-конструктор навчається створювати 2D-креслення та розробляти проєкти у контакті з виробництвом, 3D-моделюванню.

Медіатехнологи навчаються виробництву поліграфії з оригінальних документів чи цифрових даних. Вони відповідають за всі етапи друку та спеціалізуються на одному з процесів обробки даних (друк, післядрукарська обробка); мають вміти порадити клієнту методику друку або репрографії, що підходить для його проєкту, та оцінити робочий час, якість потрібних матеріалів, встановити терміни, розцінки та знати, як працюють друкарські машини. У т.ч. освоїти виробництво журналів, комерційної друкованої продукції, календарів, паковання, а також роботу з ПЗ, потрібним для додрукарської підготовки та виробництва друкарських форм.

Медіатехнологи навчаються програмувати операції висікання, фальцювання, складання та вставки друкованої продукції, обслуговування друкарських машин та іншого поліграфічного обладнання, роботи із запасами матеріалів, кольоропроби, підготовці етикетки, цифрового друку тощо. Під час навчання визначається спеціалізація.

Стажування у BOBST дає змогу у 20 років стати поінформованим професіоналом. Термін навчання в залежності від обраної спеціальності: 2-4 роки. Близько 35% учнів після проходження практики лишаються працювати в BOBST.