Очікується, що річний обсяг BM 1 картону щільністю 155-355 г/м² зросте в півтора рази — з 400 до 600 тисяч тонн. У Metsä Board підтримують зростаючий попит на чисті пакувальні матеріали, що сприяють розвитку економіки замкненого циклу, і потребували надійного партнера для здійснення масштабного проєкту, загальна сума вкладень у який становитиме €70-80 млн.

Реконструкція BM 1 передбачає дооснащення машини лінією підготовки паперової маси та значний апгрейд у сфері видалення браку. Після реконструкції покращаться можливості сушіння у мокрій частині BM 1, але основні зусилля пов’язані з підготовкою сухої частини, де секції попереднього та додаткового сушіння розширяться за рахунок введення нових сушильних циліндрів, периферичних модулів калібрування (OptiSizer + OptiCalender Hard) та намотки (OptiReel Linear). Модернізація торкнеться діючого розмотування, а також барабана установки для нанесення покриттів.

Крім того, BM 1 і BM 2 з’єднають між собою і із зовнішнім пристроями намотування, вкл. двобарабанний намотувач OptiWin Drum, автоматизованою рейковою системою.

У рамках угоди про підвищення життєвого циклу BM 1 Valmet забезпечить Metsä Board доступ до своєї системи віддаленого контролю та техпідтримки, до якої входять сім центрів обслуговування клієнтів.