Завдяки фізичним властивостям носія (гладкість, непрозорість) можна не турбуватися про якість відбитків та їхню післядрукарську обробку — IQ EXTRALIGHT має високу жорсткість і чудово піддається фальцюванню. Разом з тим, поява паперу пов’язана з політикою компанії, яка прагне пропонувати клієнтам нейтральні вуглецеві рішення.

На пакованні IQ EXTRALIGHT можна побачити не лише знак сертифікації Лісової опікунської ради (FSC), але й екологічний маркер EU Ecolabel, що засвідчує відповідність продукту нормам постанови ЄС 1935/2004 про матеріали та вироби, призначені для контакту з їжею.

Директор з маркетингу та продажу Mondi Uncoated Fine Paper Йоханнес Клумпп зазначив: «Наша мета – виготовляти лише високоякісну продукцію, яка б відповідала потребам клієнтів і водночас була екологічно безпечною. Пропонуючи IQ EXTRALIGHT, ми дамо змогу друкарням розвинути можливості свого обладнання та зробити його роботу ще більш ефективною».

IQ EXTRALIGHT випускає завод Mondi Neusiedler в Австрії. Папір має чотири варіанти щільності — 40, 45, 50 і 60 г/м2, випускається у рулонах та листах.