Тривалий час компанія робила ставку на ЦДМ Konica Minolta, але цього року кардинально змінила вектор вибору цифрового друкарського устаткування та зробила ставку на Xerox, інсталювавши другу у країні Xerox® Versant 4100 Press. Директорка друкарні Оксана Пісня вибором задоволена – які переваги отримала PrintHouse напередодні «високого» сезону в поліграфії, далі в нашому матеріалі!

 

Поступовий розвиток

Сім років тому PrintHouse придбала першу свою кольорову ЦДМ – Konica Minolta bizhub c7000 Pro з виносним контролером Creo (можливості працювати з файлами великого обсягу та якісно управляти кольором були досить важливими для PrintHouse), монохромну Konica Minolta bizhub 1050 і почала розвивати поліграфічний бізнес.

Починала компанія з виготовлення простої акцидентної рекламної поліграфії (візитівок, листівок, флаєрів), сьогодні палітру її можливостей розширено – це багасторінкові блокноти, книги, каталоги, календарі, об’ємні та фігурні наліпки.  

Друкарня також має п’ять інтер’єрних широкоформатних принтерів Epson з шириною друку 152 см та надає послуги з друку фотографій та друку на холстах.

Поступово посилювався і напрямок післядрукарських послуг. Наразі компанія самостійно надає послуги з ламінування, перфорації, бігування, клейового скріплення, виготовлення твердої палітурки, тиснення та висікання. У PrintHouse також працює три ріжучих плотери Jaguar з ручною подачею.

Друкарня працює здебільшого безпосередньо з кінцевими споживачами друкованої продукції (представники малого та середнього бізнесу, театри, університети, музеї, громадські організації, благодійні фонди). Доля агенцій у структурі клієнтів PrintHouse невелика.

 

Нове та незвичне

Коли з’явилася потреба оновити парк ЦДМ, директор PrintHouse Оксана Пісня розглядала насамперед Konica Minolta, бо у друкарні були знайомі з обладнанням японського виробника. Але компанія не змогла, за словами Оксани Пісні, запропонувати комплектацію ЦДМ, якої потребувала PrintHouse (друкарню цікавили потужний виносний контролер та наявність декелера на виході з машини для отримання максимально рівних відбитків — попередню ЦДМ PrintHouse було оснащено додатковим модулем випрямлення паперу).  

Водночас обладнання Xerox – це було для компанії щось нове та невідоме, але представник компанії у Харкові («Інфотех-Сервіс» — директор Дмитро Ковальчук) запропонував ЦДМ у комплектації згідно вимог PrintHouse. А поспілкувавшись з колегами з Харкова щодо сервісного обслуговування, Оксана почула добрі відгуки про компанію «Інфотех-Сервіс». У підсумку в друкарні було інстальовано ЦДМ Xerox® Versant 4100 Press.

ЦДМ Xerox® Versant 4100 Press, яку придбала PrintHouse, має потужний процесор для обробки зображень (виносний контролер EFI Fiery DFE EX 4100) з можливістю швидко управляти замовленнями, потужними інструментами управління кольором (наприклад, технологія Fiery Edge™, яка забезпечує бездоганну передачу кольору, плавне змішування кольорів, максимальну деталізацію тіней і чудове опрацювання зображення), можливості зчитувати профілі контрольно-вимірювальних пристроїв для швидкого регулювання параметрів друку.

ЦДМ Xerox® Versant 4100 Press, встановлений у PrintHouse, має два подавальні лотки збільшеної ємності, лоток для банерного друку. Також у ЦДМ Xerox® Versant 4100 Press вже вбудовано декелер (пристрій для випрямлення паперу, і це стало важливим аргументом на користь вибору ЦДМ, тому відбитки виходять рівними).

Додаткових фінішерів онлайн PrintHouse не потребувала через обмежені можливості таких модулів та через те, що компанія вже мала весь парк автономного постпресу для вирішення широкого кола завдань.

ЦДМ Xerox® Versant 4100 Press придбано на умовах сервісного контракту FSMA. «Інфотех-Сервіс», за словами Оксани Пісні, надає високий рівень обслуговування, також компанії подобається працювати зі співробітниками «Інфотех-Сервіс»: вони доброзичливі та завжди пропонують оптимальне рішення (раніше компанія мала не зовсім позитивний досвід сервісного обслуговування від іншого вендора).   

 

Вчасно!

Інсталяція Xerox® Versant 4100 Press у PrintHouse у вересні відбулася саме вчасно, бо розпочинався «високий» сезон у поліграфії. Друкарня напередодні новорічних та різдвяних свят виготовляє чимало календарів, поштівок, подарункової поліграфії.

Xerox® Versant 4100 Press працює у PrintHouse вже два місяці.

Клієнти друкарні PrintHouse, звичайно, помітили, що компанія додала до своєї «обойми» ще одну, більш сучасну ЦДМ, і відзначають покращення якості друку, особливо на щільних матеріалах зі складною геометрією поверхні, дизайнерських картонах, а також на самоклейних матеріалах (плівках та папері).

Поява більш продуктивної ЦДМ, яка, здавалося б, дала змогу знизити вартість виконання замовлень для клієнтів, не спонукала друкарню до такого кроку. Скоріше, як зазначає Оксана Пісня, у PrintHouse запропонували замовникам новий рівень якості друку та більшу передбачуваність процесу й акцент робитимуть на цьому. У друкарні не зацікавлені збільшувати обсяги, надаючи знижки: друкарня робить акцент на можливості виконати замовлення клієнта у комплексі, максимально швидко та якісно.

Перший позитивний досвід!

Директорка друкарні відзначає безпроблемну роботу на щільних матеріалах (машина безболісно працює зі значним переліком матеріалів щільністю до 400 г/м2), компанія виконує такі замовлення нечасто, але, як правило, це відносно довгі наклади.

Розробники ЦДМ взагалі приділили роботі з різноманітними матеріалами досить ретельну увагу. До послуг користувачів, і друкарні PrintHouse, зокрема, — перелік рекомендованих для друку на Xerox® Versant® 4100 носіїв (RML), який містить матеріали, перевірені та гарантовані для оптимального використання з Versant, а також налаштування для оптимізації результатів друку та продуктивності.

А є ще й додатковий документ — перелік випробуваних субстратів (TSL), який містить папір та спеціальні носії, оцінені компанією Xerox Global Development Group з тестуванням (продуктивність, якість зображення, адгезія — із підтримкою матеріалів щільністю до 400 г/м2).

Сподобалися друкарні PrintHouse і можливість безпроблемного друку у дуплексі на щільних матеріалах, ідеальне зведення лиця та звороту та той момент, що швидкість друку, що практично не знижується при роботі з найбільш щільними носіями.

Також оцінили друкарні засоби управління кольором – технологія Full Width Array (FWA), яка автоматизує калібрування та профілювання, та технологія Production Accurate Registration, що покращує контроль стабільності кольору в накладі і допомагає забезпечити повторюваність результатів, а також певні засоби автоматизації, реалізовані у RIP (для обрання оптимальних налаштувань друку, скорочення підготовки до друку, надання плавності векторним градієнтам).

 

Ситуація на ринку та конкурентні переваги PrintHouse

Характеризуючи ситуацію, що склалася у країні внаслідок пандемії коронавірусу, Оксана Пісня зазначає, що підприємці поступово адаптуються, народжуються нові бізнеси, які потребують поліграфічної продукції. Відповідно, у друкарні PrintHouse не впали обсяги замовлень, але їхня структура змінилася. Якщо раніше замовляли більше продукції, потрібної для участі у виставках (каталоги, постери, блокноти), то наразі, з розвитком онлайн-торгівлі серед замовників стало більше представників малого та середнього бізнесу, яким потрібні бірки, ярлики та паковання. Також чимало компаній замовників стали випускати власний «мерч» (наприклад, ті самі блокноти, але тепер використовувати їх для записів, скоріше, ознака чудового смаку, ніж звичка). Зростання крафтового виробництва супроводжується потребою короткотиражного паковання, самоклейних етикеток, індивідуальних виробів. 

Ще одна конкурентна перевага PrintHouse — це можливість виконувати замовлення швидко. Сьогодні у друкарні працює дві продуктивних кольорових ЦДМ та повний парк постдрукарського устаткування (Оксана звертає увагу на те, що і друкарське, й післядрукарське устаткування компанії дублюється, тому під час виходу однієї з ЦДМ або якогось післядрукарського устаткування з ладу замовник не відчує це на собі, на терміни це не вплине), тому замовлення виконуються швидше й не треба користуватися послугами посередників.

У компанії працюють досвідчені менеджери, які розуміють технічні процеси: це впливає на якість, вартість та швидкість. Далеко не всі замовники обізнані на техпроцесах, не всі вони розуміються на матеріалах. А менеджери друкарні PrintHouse — досить досвідчені, відповідно, компанія може запропонувати доступні, економічно вигідні варіанти (який папір використати, як краще зробити).

Й нарешті PrintHouse надає замовникам послуги у комплексі за адекватними середньоринковими цінами. Зі свого боку, запевняє директорка друкарні, замовник може розраховувати, що PrintHouse виконає замовлення у комплексі, йому не треба шукати офсетну друкарню та компанії, що виконають окремі вироби чи післядрукарські операції. А якісний результат додатково гарантовано завдяки високому рівню кваліфікації та відповідальності співробітників виробництва, що люблять свою справу та контролюють процес на кожному етапі.

Ну й нарешті, безумовна перевага PrintHouse – зручне розташування, у центрі, між трьома станціями метро, компанія практикує кур’єрську доставку по місту та оперативно направляє замовлення «Новою поштою» до інших міст.  

 

Перспективи

З появою новітньої ЦДМ Xerox® Versant® 4100 друкарня розглядає можливість автоматизувати залучення та проходження замовлень і розмірковує над запровадженням Web-to-Print. Також планується оновити післядрукарське обладнання та автоматизувати деякі післядрукарські процеси.

PrintHouse і надалі розвиватиметься як комплексне друкарське виробництво та приділить увагу моментам, які можуть посилити компанію у майбутньому.