Rapida 145 здатна задруковувати листи картону завт. до 2 мм, до 1060×1450 мм, а Rapida 164 — до 1205×1640 мм за станд. макс. швидкості 16 тис. лист./год. Опціональна функція високошвидкісного друку збільшує продуктивність машин до 18 і 17 тис. відб./год., відповідно.

Великі сенсорні пульти управління на самонакладачі, першій фарбовій секції та прийомці замінили кнопки та інші елементи управління. Яскравий світловий індикатор стану машини на прийомці показує її поточний статус: кольорами позначаються різні режими — виробничий, готовий до роботи, технічний.

Пульт управління ErgoTronic з сенсорним і великим настінним екранами і безліччю додаткових функцій дає змогу контролювати виробництво у режимі реального часу. Він дозволяє виконувати автономний друк замовлень, управляти багатьма функціями друкарської машини через додаток і запускати індивідуальні програми друку на основі попередньо встановлених параметрів.

Якість друку забезпечують три системи:

  • QualiTronic PrintCheck (функції вимірювання кольору та контролю друкарського процесу);
  • QualiTronic PDFCheck;
  • QualiTronic PDF HighRes (порівняння видрукуваних листів з файлом PDF, отриманим з додрукарських процесів).

Діапазон товщини аркушів на нових Rapida 145 і Rapida 164 збільшено з 1,6 до 2 мм за рахунок універсальної системи затискувачів. Виробник вважає, що друкарням, які виконують друк та обробку важкого картону та гофрокартону, нові машини допоможуть зробити якісний стрибок уперед. Висота стосу на прийманні у нових моделях варіюється у п’яти положеннях від 185 до 925 мм (опція).

Також було перероблено чимало менш помітних, але не менш важливі деталей. До них належать, зокрема, напрямні листів у секції сушіння та на прийомці, що дало змогу збільшити до 18 тис. відб./год. швидкість друку на ширшому спектрі матеріалів, і динамічний загальмувач листів, що полегшує огляд відбитків на прийомці.

Довговічні захоплювальні вали з автоматичним мастилом і зменшеною кількістю точок ручного змащення допомагають спростити технічне обслуговування, як і новий двигун, що також знижує споживання електроенергії. Для машин Rapida 145 і Rapida 164 нового покоління доступні всі функції автоматизації попередніх моделей. Конфігурація машин може включати в себе до 16 друкарських та оздоблювальних секцій, а також лісторізальний модуль, пристрій перевороту листа, лакувальні секції та сушки, збільшену прийомку та опції безперервної подачі, приймання та логістики відбитків.

Самонакладач DriveTronic SIS без бокового упору, система одночасної зміни друкарських форм DriveTronic SPC і лакувальних форм DriveTronic SFC; відключення невикористовуваних фарбових секцій у стандартній комплектації, система паралельного змивання CleanTronic тощо дають змогу виконувати чимало процесів переналагодження одночасно, економлячи час і виробничі витрати.