Машину розраховано на друк картонних коробок для фармацевтичної, косметичної, тютюнової та харчової промисловості. VariJET 106 зі швид. 5500 екз./год. побудовано на стандартній високопродуктивній платформі Koenig & Bauer Rapida 106 і оснащено блоками друкувальних голівок, АСУ ТП і RIP, розробленими Durst.

У ній використовуються придатні для первинного харчового паковання пігментні водні чорнила семи кольорів (CMYK, помаранчевий, зелений і фіолетовий). Машину оснащено аналоговими модулями суцільного праймування перед друком і лакування після друку, що забезпечує стійкість відбитків до стирання. «Цільова» вартість ЦДМ — менше €4 млн.

Чорнила постачатимуться у бочках по 200 л, а сервісний контракт з фіксованими щомісячними виплатами «включатиме все, у т.ч. заміну друкувальних голівок». Розробники обіцяють «дуже конкурентну вартість володіння» і сподіваються, що ЦДМ дасть змогу впровадити у друкарнях нові, ефективні бізнес-моделі, що забезпечують істотне зниження макулатури.

Нагадаємо, що в 2019 р. Koenig & Bauer і Durst створили незалежне СП. VariJET 106 — його перша розробка. У портфоліо Koenig & Bauer Durst також входять струменеві ЦДМ Delta SPC 130 і CorruJET 170 для друку на гофрокартоні.