«Voith надасть клієнтам можливість проводити надзвичайно гнучкі пілотні випробування з різними варіантами покриття для всіх типів спеціального паперу, обгорткового паперу, картону та паперу для поліграфії — і все це з дуже ефективним сушінням, — заявив технічний директор Voith Paper Франк Оплеталь. — Виробляючи невеликі партії для ринкових випробувань або порівнюючи різні концепції систем, наші клієнти отримують значно більшу впевненість у плануванні можливих майбутніх проєктів».

На станції нанесення покриттів модульної конструкції можна випробувати 18 різних варіантів покриття.

Важливим фактором при виробництві бар’єрного паперу, як і багатьох інших видів крейдованого, є ретельне та точне сушіння. Якщо папір пересушити, це може привести до утворення бульбашок у шарі покриття, які порушать бар’єрні властивості. З іншого боку, недостатнє сушіння також може викликати вади, якщо шар покриття не повністю висох, коли папір проходить напрямні ролики.

Ось чому Voith звернула особливу увагу на технологію сушіння при модернізації випробувальної установки для нанесення покриттів. У рамках модернізації вдалося впровадити безконтактну сушарку полотнища завд. понад 40 метрів в існуючому цеху. Вісім сушарок, остання з яких також може використовуватися як охолоджувач, забезпечують надійне висихання покриття. Сушарки оснащено ІЧ випромінювачами HelioX останнього покоління, які характеризуються високою ефективністю за відносно низького рівня викидів.

Унікальність експериментальної установки для нанесення покриттів полягає в тому, що за потреби верхня та нижня кришки сушильного циліндра можуть нагріватися окремо. Додатково установку для нанесення покриттів можна об’єднати з пілотним каландром XCal1. Це дає змогу досліджувати вплив попереднього затвердіння на бар’єрні властивості. Крім того, замовники можуть перевірити придатність виробленого паперу до вторинної переробки на місці.