Cartes Jet D-Screen (JDS) дає змогу створювати струменевим способом багатошарові ефекти (вибіркове лакування, друк шрифтом Брайля, імітація термопідйому, тиснення фольгою, металізація). Пристрій дозволяє персоналізувати та прикрашати етикетки, без витрат на оснащення, з миттєвим запуском і без відходів матеріалу.

Відділ досліджень та розробок CARTES, використовуючи багаторічний досвід у традиційному трафаретному друці, розробив технологію фінішної обробки, що дає змогу наносити більш товстий шар цифрового лаку, «недосяжний за використання інших струменевих технологій».

Друкарський пристрій для полімеризації оснащено гібридною LED-UV сушильною системою, яка дає змогу обробляти будь-які типи матеріалів, навіть найбільш чутливі до температури. «Матеріали, які друкуються за допомогою системи JDS, не потрібно попередньо обробляти, — повідомляє компанія. — Бо процеси обробки можуть спотворити текстуру матеріалу».

Модуль JDS базується на системі струменевого друку Drop on Demand з трьома друкувальними голівками, яка забезпечує роздільну здатність 360×1440 dpi.

Макс. ширина друку — 320 мм. Швидкість друку — до 40 м/хв. Висота рельєфу — до 800 мікрон.

Схема етикеткової лінії з блоком цифрової обробки Cartes JDS (позначений буквою J)

Для негайного запуску у виробництво оператору досить обрати матеріал та опції нанесення. JET D-SCREEN для цифрового декорування — це модульна система, як і всі технології Cartes.