Обидва покриття були визнані Асоціацією переробників пластмас такими, що відповідають вимогам до паковання з ПЕТ. Праймер Evolution Deinking розроблено, щоб підвищити вихід матеріалу в процесі вторинної переробки. Він утримує фарбу на матеріалі термозбіжних етикеток упродовж всього терміну його служби і забезпечує її вивільнення в лужній ванні в процесі переробки. Фарба відділяється, не забруднюючи пластівці матеріалу пляшки, які після промивання гранулюють в перероблений поліефір (rPET) для повторного використання.

Праймер наноситься в процесі флексографічного УФ-друку і добре взаємодіє з флексографічними фарбами Flint Group EkoCure XS, спеціально розробленими для термозбіжних рукавних етикеток.

Другий продукт (Evolution Caustic Resistant OPV) — флексографічний УФ-лак, який полегшує переробку ПЕТ-пляшок з самоклейними етикетками. У лужному розчині лак утримує фарбу на матеріалі, зводячи до мінімуму забруднення води та пластівців ПЕТ. При зануренні у ємність з розчином етикетка відділяється від пляшки та спливає на поверхню, де відділяється від потоку рециркуляції пляшок. Жодне з покриттів не впливає на колір фарби, якість зображення або зчитуваність коду.