Продажі: глобальний дохід Flint Group у 2020 році склав €1,7 млрд ($2,1 млрд).

Основні продукти та сфери діяльності:

  • широкий асортимент фарб, покриттів, лаків, хімії для друку;
  • друкарські форми, витратні матеріали тощо;
  • фарби на основі розчинників, на водній основі, на масляній основі та з електроотвердженням, для різних застосувань, включаючи офсетний друк, флексографію, глибокий друк, ротаційний трафаретний друк, рулонний офсетний друк, цифровий та високий друк.

Компанія розробляє продукти для підтримки майже всіх сегментів в секторі комерційного друку та паковання.

Flint Group також виробляє:

  • пігменти та смоли для фарб та інших застосувань;
  • водні дисперсії, гіпердиспергатори та домішки для ринку фарбників;
  • хімічні засоби для поліграфії;
  • покриття для друку;
  • гумово-тканинні полотнища;
  • флексографічні пластини, гільзи та поліграфічне обладнання.

Завдяки підрозділу «Цифрові рішення» (бренд Xeikon), Flint Group демонструє відданість розширенню цифрових платформ, пропонуючи унікальне поєднання обладнання, витратних матеріалів та послуг.

Кількість працівників: приблизно 6 200 у всьому світі.

З консолідованими продажами у $2,1 млрд, Flint Group є другим за величиною виробником фарб для поліграфії у світі.

 

Антуан Фаді, генеральний директор Flint Group

«Flint Group та вся галузь відчули тиск COVID-19 впродовж 2020 р. Для Flint Group найважливішими були дві речі: безпека співробітників у всіх частинах світу та  безперервність бізнесу для наших клієнтів та нас самих».

Надзвичайний рівень безпеки та гігієни дав змогу Flint Group досягти безперервності бізнесу. Генеральний директор компанії Антуан Фаді зазначив, що COVID дійсно навантажує ланцюжки поставок, виробництво, канали технічної підтримки та доставку продукції Flint Group. Однак, компанії вдалося підтримувати роботу потужностей, і завдяки злагодженій глобальній команді з закупівель — постачання сировини.

Добре розвивався торік бізнес Flint Group, пов’язаний з продажем пакувальних фарб: у 2020 р. промисловість належно відреагувала на роль паковання як захисника, зберігача та транспортера харчових продуктів та інших продуктів першої потреби.

Зусилля Flint Group щодо сталого розвитку є ключовим напрямком діяльності. Flint Group Packaging Inks розробила бачення та платформу щодо сталого розвитку у 2020 р. за підтримки Робочої групи з питань сталого розвитку та Центру сталого розвитку на своєму веб-сайті. Бачення підрозділу – «Підтримати ринки паковання відповідально побудованою продукцією, розробленою для економіки з круговою економікою» — підтримується платформою, зорієнтованою на розробку продуктів для циркулярності, зменшення екологічного впливу, етичне управління та відповідальне будівництва продуктів.

Нещодавно випущені продукти, розроблені для кругового паковання, включають ZenCode GC та ZenCode GS — фарби на основі розчинників, які мають Сертифікат якості від Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Flint Group пропонує також фарби на водній основі TerraCode, який має аналогічний сертифікат.
Flint Group оголосила про придбання Poteet Printing Systems у Північній Америці. Це партнерство підіймає компанію на нові щаблі орієнтації на клієнтів та експертизи продуктів для підтримки ринку паперу та картону у США.

COVID-19 справив значний вплив на ціноутворення та доступність сировини, і Flint Group продовжує відчувати наслідки.

«Вплив триває, — зазначає Стів Драйден, головний операційний директор Flint Group Packaging та генеральний директор Clins Group Flint. — Ціни на сировину вийшли за межі будь-якого історичного рівня, і ланцюжки постачань продовжують опиратися — немає чіткого уявлення про полегшення у найближчій перспективі».

Завдяки персоналу з глобальних закупівель та ланцюгів постачань компанії вдалося працювати цілодобово, щоб зменшити основні ризики. У компанії очікують, що ситуація стабілізується не раніше кінця 2021 року.

«Без сумніву, залишок 2021 р. буде складним, однак індустрія паковання є сильною, стійкою та важливою для безперебійної роботи суспільства», — зазначив Стів Драйден.