Нове ПЗ змогу користувачеві обирати рівень автоматизації в залежності від індивідуальних виробничих вимог. Після імпорту бажаних контурів різання до ZPC користувач привласнює їм атрибути, які є «дорожними картами» для створення траєкторій різання на основі певних параметрів. Атрибути можуть бути імпортовані або створені за бажанням користувача. На наступному кроці ПЗ визначає матеріали та їхні параметри, а потім накладає контури на незадрукований матеріал, щоб домогтися оптимального використання матеріалу з мін. відходами та скоротити час виробництва.

Крім того, ZPC дає змогу інтегрувати обрані метадані на друковане зображення, щоб забезпечити відстеження замовлень і після завершення різання швидко та точно співвіднести вирізані деталі з відповідними замовленнями.

ПЗ PreCut Center пропонується у двох версіях: Basic і Pro. Відкрита архітектура ZPC дає змогу імпортувати контури різання та дані з декількох джерел, а потім виконувати розкрій автоматично або індивідуально редагувати розкладки та траєкторію ріжучої голівки. На останньому етапі програма генерує файл з контурами різання в форматі .zcc і ​​робить його доступним для подальшого імпорту в Zund Cut Center. Існує також можливість виведення файлів у форматі .dxf.