Новинку зорієнтовано на промисловий високошвидкісний сегмент багатопрохідного друку по текстилю. HYPER здатний друкувати зі швидкістю до 13 п.м. на хвилину в двопрохідному продуктивному режимі, що, запевнює виробник, робить його найшвидшим принтером для прямого друку на текстилі на ринку.

У принтері використовуються оригінальні реактивні чорнила EFI Reggiani, що забезпечують приголомшливу глибину кольору й яскравість, а також чудові властивості зі стійкості відбитків. Однак, в найближчому майбутньому компанія планує додати можливість використання дисперсних, кислотних та пігментних чорнил. Завдяки цьому HYPER зможе друкувати як на бавовняних, вовняних і шовкових, так і на віскозних, поліамідних і поліестрових тканинах.

Принтер оснащено 72 друкувальними голівками, він може друкувати з роздільною здатністю до 600x2400 dpi чорнилами зі змінним об’ємом краплі на матеріалах щільністю від 30 до 450 г/м2. При цьому за два проходи в режимі продуктивного друку (600х300 dpi) він друкує зі швидкістю до 13 п.м./хв. на рулонах завширшки 1,5 метра або до 10 п.м./хв. на рулонах завширшки 3 метри (з використанням відповідних по ширині моделей).

На 3,4-метровому принтері Reggiani HYPER можливий друк на двох рулонах шириною 1,5 метра одночасно. На розмотуванні та намотуванні можливе використання як маленьких рулонів діаметром до 400 мм, так і великих, діаметром до 1600 мм.

EFI вже демонструє та приймає комерційні замовлення на новинку на виставці TME (Textile Machinery Fair), що проходить з 8 по 11 вересня у виставковому центрі в Стамбулі.