Інноваційна технологія на основі Esko Automation Engine розширює можливості друку змінних даних з т.з. швидкості й обсягів. Вона дає змогу друкувати великими накладами на гнучкому пакованні розроблені Scantrust QR-коди зі змінною інформацією для проєкту паковання ePacConnect з можливостями локалізації, серіалізації, персоналізації та відстеження.

Розробники заявляють, що, впровадивши модуль друку змінних даних в Automation Engine, їм вдалося створити першу структуру для спрощення друку QR-кодів. Кожен павуч ePacConnect маркується QR-кодом Scantrust, розмір якого менше поштової марки. Через сканування він активує інструменти взаємодії зі споживачами, захисту товарного знака та автентичності продукту.

Automation Engine спрощує інтеграцію друку змінних даних в процес створення паковання до декількох клацань миші, об’єднуючи та витягуючи інформацію про змінні дані, визначаючи параметри роботи. Потім програма автоматично розширює файл шаблону до потрібної кількості примірників (кожен зі своїм унікальним QR-кодом) і викладає їх в АСУ ТП.

Процес, який раніше займав години або дні, тепер завершується за кілька хвилин. За словами директора з розвитку ринку ePac Flexible Packaging Райана Кілі, впровадження рішення ePacConnect дає змогу перетворити паковання на інтерактивну платформу для взаємодії зі споживачами, які підтверджують походження товару та захисту бренду, зменшуючи при цьому кількість операцій на стадії додрукарської підготовки і виробництва.