• PureFX Soft Touch Varnish — для створення м’якого ефекту софт-тач, є альтернативою ламінації та водним флексолакам, призначений для виробників етикетки для парфюмерно-косметичних товарів, засобів особистої гігієни, дитячої косметики та напоїв;
  • PureFX Rough Texture Varnish — лак для створення більш грубих текстурних ефектів, рекомендується для лакування, наприклад, етикетки крафтового пива, вина та інших алкогольних напоїв, але також підходить для застосування у виробництві етикеток різних споживчих товарів.

За словами виробника нову серію УФ-лаків створено у відповідь на зацікавлення замовників етикеткою та гнучким пакованням з тактильними ефектами, що підкреслюють преміальність продукту. Відповідно, друкарні шукають лаки, що дають змогу ці ефекти створювати. Флексодрукарні знають, що отримати ефект софт-тач на вузькорулонних машинах раніше було надзвичайно складно через хімічні особливості закріплення УФ-матеріалів, але з новим УФ-лаком від Pulse Roll Label Products вирішити це завдання стало набагато простіше.

Тестування лаків PureFX Soft Touch Varnish відбувалося в декількох етикеткових друкарнях, представники яких заявили, що отриманий софт-тач ефект можна порівняти з тим, що досягається за допомогою відповідної ламінації або флексолака на водній основі. УФ-лак PureFX Soft Touch Varnish може бути цікавий виробникам косметичних і парфумерних товарів, предметів особистої гігієни, дитячої косметики, напоїв тощо. Також можливе його застосування при виробництві харчового паковання за умови непрямого контакту з продуктом.

Лак добре наноситься на поліетилен і поліпропілен з топ-покриттям, алюмінієву фольгу та папір, видрукувані флексографічним (УФ) або цифровим способом. Він стабільно поводиться в друкарській машині та демонструє високий рівень адгезії та хімічну стійкість.

Симон Уіндл, технічний менеджер Pulse Roll Label Products: «Природа УФ-матеріалів передбачає «міцність», тому складно виконати софт-тач лакування, отримавши при цьому і тактильний ефект, і міцну плівку, потрібні для захисту продуктового паковання від тертя при транспортуванні та використанні та хімічного впливу. У порівнянні з продуктами УФ-затвердіння водні лаки дають змогу отримати добрий софт-тач ефект, але в цілому вони менш міцні та стабільні у друкарській машині. Водночас використання ламінаційної плівки дорожче і призводить до утворення великої кількості відходів. Наша науково-дослідна команда прийняла виклик розробити високопродуктивний УФ-лак з ефектом софт-тач, який міг би стати реальною альтернативою для компаній, які використовують ламінацію софт-тач або лаки на водній основі».