А розуміння важливості завдань економіки замкненого циклу змусило подвоїти інвестиції у наукові розробки та встати в авангарді стійких перетворень: турбота про довкілля, за словами виконавчого директора компанії Майлза Робертса, є сьогодні наріжним каменем корпоративної стратегії зростання.

Затверджена DS Smith програма підтримки НДДКР, з сумарним обсягом вкладень €117 млн ​​євро передбачає відкриття в Великобританії великого технологічного центру, розробку нових матеріалів, здатних замінити пластик, і реалізацію пілотного проекту із вдосконалення міцності транспортних коробок.

У дослідний процес на базі центру Unit 17 планується залучити близько 50 експертних груп від партнерів, які допоможуть впровадити інноваційні ідеї. До 2025 р. DS Smith зобов’язалася переорієнтувати весь асортимент паковання на стовідсотково безвідхідну базу та охопити рециклінгом мільярд одиниць пластика.

Бар’єрні технології DS Smith знайдуть застосування у галузі електронної комерції — і, особливо, — матеріали з антисептичним покриттям: випробування спеціального складу Touchguard для захисту тари від бактерій і вірусів завершилися успішно, та продукт вже запатентовано.

Ще одним важливим пунктом в науково-дослідній діяльності DS Smith стане аналіз ланцюжків постачань в онлайн-ритейлі та характеру перевантажень, яким підлягає картонна коробка на шляху проходження товару від продавця до покупця.

Отримана інформація буде корисною при вивченні волокон і формуванні нових якостей вторинного паперу та картону, що підвищують міцність матеріалу і зводять до мінімуму пошкодження посилок під час транспортування.

Передбачається також знайти нові джерела сировини для виробництва нових пакувальних матеріалів. В якості одного з варіантів DS Smith розглядає морські водорості, обсяги культивування яких лише у Європі, згідно з прогнозами, — €9,4 млрд у грошовому вираженні. В пакованні водорості могли б замінити целюлозу та вуглеводневі полімери, що використовуються при виробництві бар’єрних плівок.

Розведення морських водоростей є частиною «дорожньої карти» DS Smith у рамках НДДКР. Паралельно триватимуть випробування з використання в пакованні інших натуральних компонентів — соломи, конопель, міскантусу, бавовни, ромашки та деяких видів сільськогосподарських відходів (лушпиння какао-бобів і макуха цукрової тростини).

В цілому на дослідження та розробки в рамках прийнятої програми DS Smith витратить €117 млн.