За даними нового звіту The Future of Print Equipment to 2026, підготовленого аґенцією Smithers, обсяг продажів поліграфічного устаткування знизився з $17,3 млрд в 2019 р. до $13,2 млрд в 2020 році. Експерти вважають, що після початкового підйому у 2021 р. ринок важко відновлюватиметься до допандеміческого рівня.

У 2021-2026 рр. поліграфічний ландшафт залишатиметься практично без змін, а темпи річного зростання (CAGR) в постійних цінах (у фунтах стерлінгів) становитимуть -0,2%, вважають в Smithers. У 2021-2026 роках найбільше зростання продажів устаткування прогнозується в Азії, лідерами будуть Індія та Китай.

У Західній і Східній Європі аналітики Smithers пророкують зниження попиту, водночас у Північній і Латинській Америці спостерігатиметься помірне зростання продажів устаткування в вартісному вираженні близьке до 1% CAGR впродовж цього періоду. Вплив 2020 р. відчувається у всіх технологічних секторах і географічних ринках, але не в однаковій мірі. Найсильніший вплив відчують сегменти комерційного та видавничого друку, а окремі невеликі постачальники послуг друку будуть витіснені з бізнесу. Ці сектори поліграфії вже відчували падіння обсягів друку в 2010 рр., і тепер ситуація ускладнена COVID.

Smithers прогнозує скорочення продажів «аналогового» обладнання на -1,9% у річному обчисленні впродовж наступних 5 років. Значною мірою це падіння ринку збалансує зростання попиту на обладнання для виробництва паковання та цифрові технології. Впродовж всього періоду прогнозування встановлена ​​база цифрових друкарських машин зростатиме, при цьому, на думку Smithers, за кількістю інсталяцій переважатимуть електрофотографічні ЦПМ, а загальна кількість встановлених струменевих рішень в період з 2021 по 2026 рік зміниться мало.

Провідною тенденцією, яка помітно прискорилася в 2020 р., є перехід до більш коротких накладів, що зміщує вибір рішень на користь цифрових (струменевих і електрофотографічних) друкарських машин. Цифрове обладнання також легше інтегрувати з моделями електронної комерції, друку змінних даних, Web-to-Print і друку на вимогу, які стають дедалі популярнішими.

У короткостроковій перспективі технологічні лідери зосередяться на поступовому вдосконаленні існуючих платформ, поки доходи не відновляться. Скорочення бюджетів означає, що OEM-виробники будуть змушені переглянути стратегії формування цін на чорнила. Скасування drupa 2020 порушила залежність галузі від цієї ключової події в календарі поліграфістів. Це змушує компанії вивчати нові канали продажів і маркетингу для взаємодії з глобальною клієнтською базою та демонстрації новітнього обладнання.