7 червня 2021 р. компанія Konica Minolta провела міжнародну віртуальну прес-конференцію, на якій представила нову серію листових цифрових друкарських машин Konica Minolta AccurioPress C7090/AccurioPress C7100 класу middle-production. У портфоліо виробника вона замінить ЦДМ попередньої серії Konica Minolta AccurioPress C6085/AccurioPress C6100.
Основною відмінністю між двома машинами оновленої серії є максимальна швидкість друку, яка не залежить від щільності друкарського матеріалу.

ВИД НА ПОЛІГРАФІЮ «З ВИСОТИ ПТАШИНОГО ПОЛЬОТУ»
Перший спікер – директор On Demand Printing Keypoint Intelligence Герман Сакрістан зупинився на факторах, що впливають на світовий ринок друку – й на основі довжини накладів та базової вартості друку визначив три основні сегменти ринку (мал. 1).
На найнижчому рівні перебувають дрібні постачальники друкарських послуг – копі-центри, оперативні друкарні, дизайнери, РА, які використовують у роботі БФП та ЦДМ з невисокою продуктивністю. Наклади тут найнижчі, а вартість відбитків – найвища.
Середній сегмент представлений компаніями, що надають послуги комерційного друку, великими компаніями оперативного друку та підприємствами, що працюють на вертикальних ринках.
«Високий» сегмент – це потужні цифрові друкарні, друкарні, зосереджені на транзакційному та книжковому друці, великі промислові провайдери розсилок як в системі підприємств різних сегментів економіки, так і такі, що працюють окремо. До «високого» сегменту належать також великі онлайн-друкарні. Вони пропонують найнижчу вартість відбитка та виготовляють найдовші наклади.
За умови, коли вартість відбитку є визначальним чинником конкурентної боротьби, друкарні, які змушені конкурувати лише ціною, особливо під час пандемії COVID, відчували великий тиск, й частково втрачали клієнтів, які переходили в онлайн, – зазначив Сакрістан.
Друкарні з нижнього сегменту, які під час коронавірусної кризи відчували найбільший тиск, або оновили своє обладнання, надавши перевагу більш продуктивним аналогам, або передали свої замовлення на аутсорсинг. Найяскравішим прикладом таких компаній, на думку Германа Сакрістана, є фотолаби, які централізувалися й укрупнилися. Подібні тренди експерт бачить й на ринку оперативного друку.

Малюнок 1. Основні сегменти ринку оперативного друку

На противагу «ринку відбитку» розвивається «ринок цінності».
У цьому випадку друкарні конкурують завдяки можливостям та креативним особливостям друку: це можуть бути особливий дизайн, специфічна післядрукарська обробка, фігурна різка, доповнена реальність, додаткові кольори, особливі папери, надзвичайне фальцювання, тобто те, що може виправдати високу вартість продукту.
Великі друкарні також конкурують, пропонуючи замовникам винятково високу якість виготовлення продукції. Й Герман Сакрістан передбачає, що друкарень, які конкуруватимуть саме завдяки можливостям друку, стане дедалі більше.
Один з основних сегментів, де користується високим попитом обладнання Konica Minolta, – це середній. Деякі з представників цього сегменту вважають, що доцільно конкурувати лише ціною. Але якщо порівнювати з верхнім сегментом, – очевидно, що для того, аби достойно конкурувати на ринку, друкарням варто більше орієнтуватися
на «ринок цінності», оскільки вартість відбитка машин класу middle production, порівняно з більш продуктивними аналогами струменевого чи офсетного друку, все ще залишається досить високою.

Герман Сакрістан, директор On Demand Printing Keypoint Intelligence:
«Я вірю, що саме зосередження на «ринку цінності» є запорукою зростання поліграфічного бізнесу, на противагу «ринку ціни», який насправді є дуже ризикованим для друкарні. Мої поліграфічні партнери підтвердили, що коли конкуруєш ціною, ти втрачаєш на цій ціні».

Це прекрасно, що електрографічні пристрої для друку сухим тонером пропонують дедалі більше можливостей, а друкарні прагнуть конкурувати саме завдяки виготовленню продукції з високою доданою вартістю, й це створює поштовх для розвитку поліграфічного ринку, зазначив керівник Keypoint Intelligence.
У свою чергу, віце-президент з управління та планування продукції, Konica Minolta Business Solution, USA, Inc. Діно Пагьярелло підкреслив, що Konica Minolta допомагає клієнтам зростати, додаючи такі цінності як автоматизація, контроль кольору, унікальні можливості післядрукарської обробки.
А як підкреслив голова департаменту професійного друку Konica Minolta Business Solution, Europe Едоардо Котіччіні, щоб створювати цінність, важливо бути креативними, виходити за рамки й оглядатися навколо. Й автоматизація – це те, для чого Konica Minolta працює багато років, і те, що є перевагою компанії та її клієнтів.

ВІДКРИЙТЕ ШВИДКІСТЬ, ЩОБ СТВОРИТИ МОЖЛИВІСТЬ
Едоардо Котічіні розповів про оновлене портфоліо ЦДМ Konica Minolta для продуктивного друку. А його колеги (продакт-менеджери Карл Еденгуйзен та Ліза Салерно) продемонстрували можливості Konica Minolta AccurioPress C7100 наживо на базах демо-центрів у Німеччині та США, відповідно.
Оновлене портфоліо ЦДМ Konica Minolta для продуктивного друку (мал. 2) включає тепер Konica Minolta AccurioPrint C4065 (66 А4/хв.), для сегменту Entry Level Color Production Printer (ELPP), AccurioPress C4070 (71 А4/хв.) є перехідною моделлю між ELPP та LPP (Light Production Printing), AccurioPress C4080 (81 А4/хв.) – типовий представник сегменту LPP.

Малюнок 2. Оновлене портфоліо ЦДМ Konica Minolta для продуктивного друку


ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C7090 (90 А4./хв.)/AccurioPress C7100 (100 А4/хв.) належать до сегменту MPP (Middle Production Printing), Konica Minolta AccurioPress C12000 (120 А4/хв.) та Konica Minolta AccurioPress С14000 (140 А4/хв.) – до сегменту HPP (High Production Printing).
Еволюцію ЦДМ Konica Minolta для продуктивного друку та визначальні події, пов’язані з розвитком Konica Minolta у сегменті листового цифрового друку та інновації, запроваджені компанією, показано на мал. 3-4.

Малюнок 3. Еволюція ЦДМ Konica Minolta для продуктивного друку

Малюнок 4. Визначальні події, пов’язані з розвитком Konica Minolta у сегменті листового цифрового друку та інновації, запроваджені компанією

Під час розробки цифрових друкарських машин оновленої серії Konica Minolta AccurioPress C7090/AccurioPress C7100, що прийшли на зміну популярним в Україні Konica Minolta AccurioPress
C6085/AccurioPress C6100, розробники прагнули створити більш прості та «розумні» друкарські машини, які б врешті-решт допомогли власникам побудувати прибутковий бізнес або ефективно розширити межі існуючого. Цікаво, що Konica Minolta AccurioPress C7090/AccurioPress C7100 більш компактні в порівнянні з серією AccurioPress C6085/AccurioPress C6100. У довжину вони аналогічні до анонсованої наприкінці 2020 р. моделі AccurioPress C4080, але мають дещо більшу «глибину».
Ще один досить цікавий аспект на користь ЦДМ новітньої серії: Konica Minolta AccurioPress C7090/AccurioPress C7100 створені на спільній платформі з Konica Minolta AccurioPress C4070/AccurioPress C4080 – отже, інженери, які пройшли навчання для технічних фахівців та сертифіковані для обслуговування ЦДМ AccurioPress C4070/AccurioPress C4080, можуть обслуговувати і Konica Minolta AccurioPress C7090/AccurioPress C7100.
Творці Konica Minolta AccurioPress C7090/AccurioPress C7100 зосередилися на оптимізації продуктивності, можливостях виготовляти нові та вдосконалені поліграфічні продукти. Власники ЦДМ новітньої серії отримують змогу обслуговувати більшу кількість клієнтів та виконувати більше завдань за допомогою інноваційних технологій.

ТОП-5 ПЕРЕВАГ ACCURIOPRESS C7090/ACCURIOPRESS C7100
Інтелектуальна автоматизація. Інтелектуальний медіа-датчик IM-101 значно скорочує час виготовлення продукції, миттєво визначаючи тип та щільність паперу або іншого матеріалу для друку, надає пропозиції щодо обрання оптимального профілю (мал. 5).
Водночас опціональний інтелектуальний блок догляду за якістю IQ-501 забезпечує ідеально стабільну якість кольорів тареєстрацію зображення у режимі реального часу.
Використання інтелектуального модулю контролю якості IQ-501 та медіа датчика IM-101 у комплексі дає змогу знизити навантаження на оператора, мінімізувати відходи друку та підвищитиьпродуктивність роботи. Комбінація можливостей автоматизації допомагає уникнути повторних калібрувань чи перевірок, тому власник ЦДМ отримує вигоду від підвищення продуктивності.

Малюнок 5. Схема модуля IM-101 для визначення параметрів матеріалів для друку


Досконала післядрукарська обробка. У ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C7090/AccurioPress C7100 додатково до буклетмейкера, секцій скріплення скобою, шиття та кріплення на пружину, може опціонально використовуватися вперше представлений для флагманської моделі C14000 модуль Konica Minolta TU-510, який обрізає продукцію з чотирьох боків, складає та перфорує її, створюючи приголомшливі книжкові блоки, візитівки, привітальні листівки, купони тощо. Відсутність потреби в додатковій офлайн-
обробці мінімізує роль оператора у швидкому отриманні високоякісного накладу.

Ліза Салерно продемонструвала процес отримання в лінію готових родуктів: листівок, візитівок, довгих аркушів зі специфічною біговкою, сфальцьованих буклетів, заготівок для цільнокроєних папок.
Виняткова якість. У ЦДМ серії використовується екологічно чистий тонер Konica Minolta Simitri® V останнього покоління. Він забезпечує чудову якість друку та матові відбитки, що за якістю можна сміливо співставити з офсетними. Енергоефективність, низька температура плавлення та низький рівень споживання тонеру – це складові високоякісного друку на широкому діапазоні носіїв щільністю до 400 г/м2, які в поєднанні із вихідною роздільною здатністю 3600 dpi дають змогу власникам ЦДМ новітньої серії отримувати чудові та стабільні результати навіть під час виконання довгих накладів.
Simitri® V створювався задля того, щоб не виникало проблем із папером та іншими матеріалами під час друку внаслідок дії високої температури. Розробники ЦДМ гарантували їхнім власникам найкращу якість друку на рельєфних, структурованих матеріалах або матеріалах вторинної переробки – Карл Еденхюйзен підкреслив, що використання тонеру Simitri® V спрощує роботу з паперами зі складним рельєфом, бо дрібні часточки тонеру краще проникають до структури поверхні.
Поєднання швидкоплавного тонера з максимальною
роздільною здатністю, еквівалентною 3600×2400 dpi і технологією формування кольорового растра п’ятого покоління S.E.A.D. X, забезпечує безкомпромісну якість на широкому асортименті носіїв навіть при виготовленні довгих накладів.
Розширені можливості. Отже, ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C7090/AccurioPress C7100 можуть друкувати на аркушах банерного формату завдовжки до 900 мм та ефективно працювати з рельєфними та текстурованими носіями при двосторонньому друці та 1300 мм в режимі одностороннього друку.
ЦДМ серії оснащено вдосконаленими модулями фіксації зображення.
Так, модуль PF-812 дає змогу клієнтам друкувати конверти без додаткового оснащення (обирається тип паперу «Конверт», встановлюється режим «Низька швидкість»)
А в управлінні ЦДМ настільки прості, що один оператор може запускати навіть найскладніші проєкти. Тож чому б не оновити парк устаткування та не отримати більше можливостей, які сприятимуть розвитку вашого бізнесу!
Надвичайна витривалість. Надійність обумовлює прибутковість, зазначають розробники ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C7090/AccurioPress C7100. Вони гарантують підвищену надійність ЦДМ. Її забезпечують більш зносостійкі фотобарабани, подвійні коротрони з автоочищенням, оптимізована система проведення аркушів (передбачено вакуумну подачу та повітряний поділ листів) і вдосконалена система проведення паперу.

ІННОВАЦІЙНИЙ ДРУК
Інтелектуальний модуль IQ-501 Intelligent Quality Care, про який ми згадували вище, – гарантує стабільність кольору та точність приведення лиця до звороту. Модуль також дає змогу:
• автоматично контролювати якість друку (включаючи відтворення зображень на відбитках при друці змінних даних) в режимі реального часу;
• робити автоматичне колірне калібрування ЦДМ;
• створювати профілі друку для конкретних носіїв.
Завдяки відлагодженому високоавтоматизованому процесу реєстрації зображень та контролю кольорів, а також автоматичному калібруванню кольорів та профілюванню, IQ-501 спрощує роботу оператора, забезпечує зменшення кількості відходів друку та найвищу в галузі продуктивність!
S.E.A.D. X. Власна технологія обробки кольорів п’ятого покоління Konica Minolta, реалізована у ЦДМ серії AccurioPress С7090/AccurioPress C7100, має назву S.E.A.D. X, що розшифровується як «Активний цифровий процес, що покращує зображення», і поєднує в собі безліч технічних нововведень, що гарантують справді виняткове відтворення кольорів на максимальній швидкості.
Процес S.E.A.D.X працює на основі декількох технологій. Одна з них – Dot position control, яка дає змогу не лише створювати форму цяток, але й контролювати їхнє розташування, відповідно, на дюйм їх стає значно більше. Саме цим й зумовлений вираз, що ЦДМ друкують з роздільною здатністю 3600х2400 dpi, що є еквівалентом до 1200х2400 dpi.
В основі технології S.E.A.D.X – окремий процесор, який управляє роботою лазерів та відповідає за процес формування зображення (відтворення фізичних цяток, які забезпечують високу роздільну здатність в поєднанні з роботою 16-типроменевого лазера) після растрової обробки контролером.

Малюнок 6. Максимально ефективне проходження матеріалів у друкарській машині


Вакуумне подавання паперу. Для беззупинної роботи ЦДМ, розрахованих на великі обсяги друку (а саме такими є AccurioPress С7090/AccurioPress C7100) важливо забезпечити плавну подачу паперу та його максимально ефективне проходження вздовж цифрової друкарської машини.

Карл Еденгуйзен розповів про технології подачі паперу в Konica Minolta AccurioPress C7100 та можливості ЦДМ, пов’язані з роботою з паперами різної щільності: виготовлення буклетів, каталогів, книг та багатьох інших продуктів у лінію.
Konica Minolta запропонувала у машинах оновленої серії можливості з професійного та інтелектуального подання паперу всіх форматів завдовжки до 900 мм (передбачено автоматичний двобічний друк на матеріалах завдовжки до 900 мм (до 1300 мм без автодуплекса, максимальний формат паперу – 330,2×1300 мм), що базуються на перевірених концепціях, включаючи поєднання повітряного розділення листів та використання вакууму (мал. 6).
Це забезпечує плавну обробку паперу в усій друкарській системі. Для ефективного друку на препринті (аркушах з попередньо нанесеним у офсетний спосіб зображенням із можливою наявністю протизабруднювального порошку на поверхні), та за умов високої вологості в приміщенні, можна використати додатковий нагрівальний пристрій для запобігання проблем з подаванням паперу.

ОСНОВНІ КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ KONICA MINOLTA AccurioPress С7090/AccurioPress C7100
Розширена автоматизація
• cумісність із вбудованим тримером TU-510 – лише Konica Minolta може запропонувати клієнтам інтегрований процес виготовлення готових виробів (листівки, візитки, готові брошури);
• різноманітні фінішери для виготовлення книжок з різними видами скріплення – кільцями, дротом, клейовим;
• інтелектуальний модуль контролю якості IQ-501 – жоден інший виробник не може контролювати та підтримувати точність передачі кольорів, реєстрацію та змінні дані в режимі реального часу;
• додатковий зовнішній інтелектуальний пристрій IM-101 для автоматичного визначення ваги та типу носія

Вища продуктивність, більший час роботи
• працює з повною номінальною швидкістю для носіїв будь-якого типу, на відміну від подібних конкурентних пристроїв;
• більш тривалий робочий цикл у порівнянні з конкурентними пристроями;
• триваліший, ніж в конкурентів, термін зносостійкості основних деталей

Універсальність
• модуль великої ємності для подавання аркушів 900 мм, ємність до 2300 аркушів;
• двосторонній друк банерів завдовжки до 900 мм;
• виготовлення складних брошур

КОНТРОЛЕРИ ДЛЯ ДРУКУ НА ВСІ СМАКИ
Власникам ЦДМ новітньої серії Konica Minolta пропонує на вибір власний вбудований контролер IC-609, а також можливості з оснащення контролерами Fiery® IC-318L, топ-контролером Fiery® IC-319, зовнішнім контролером друку Creo® IC-316. Вони полегшують інтеграцію ЦДМ з різними системами автоматизації технологічних
процесів, включаючи Konica Minolta AccurioPro.
Konica Minolta IC-609. Контролер друку Konica Minolta IC-609 забезпечує власникам новітніх ЦДМ потужні переваги робочого процесу – включаючи друк з роздільною здатністю 2400 dpi за повної номінальної швидкості, підвищену точність відтворення кольорів, розширені функції управління кольором та функції контролю та редагування робіт. Konica Minolta IC-609 – це дуже потужний та ергономічний контролер, який дає змогу керувати замовленнями як з панелі управління самої машини, так і за допомогою веб-інтерфейсу. Він під’єднаний до ІР-адреси, до якої можна зайти з будь-якого веб-браузера, змінити порядок замовлень або налаштувати друк.
Fiery® IC-318L. Цей контролер дає змогу зменшити витрати на робочу силу, скоротити час виконання робіт та мінімізувати помилки та витрати паперу завдяки автоматизації робочих процесів.
Завдяки можливостям моментального візуального перегляду підготовленого до друку зображення та підтримці найбільш поширених у галузі форматів друку змінних даних (VDP) Fiery ефективно працює з терміновими завданнями.
Fiery® IC-319. Цей топ-контролер пропонує споживачам найкращу у своєму класі обробку зображень, видатні можливості по роботі з коліром та економить їхній час. Якщо треба отримати найкраще відтворення кольорів та точність завдяки потужному поєднанню можливостей по роботі з кольором, профілюванню та автоматичному калібруванню, варто надати перевагу саме Fiery® IC-319!
Завдяки інноваційним системам управління EFI™ та рішенням для веб-друку IC-319 оптимізує процеси підготовки зображень до друку; ще один плюс – інтеграція з провідними галузевими рішеннями з підготовки робочих процесів. Цей контролер може опрацьовувати змінні дані, файли надзвичайно великого розміру.
Creo® IC-316. Й, нарешті, зовнішній контролер друку Creo® IC-316 підтримує ідеальну інтеграцію друку змінних даних і є ідеальним вибором для друкарень, де реалізовані гібридні робочі процеси додрукарської підготовки. Крім цього, у Creo реалізовані вдосконалене растрове профілювання кольорів, підтримка повної бібліотеки Pantone GOE, відстеження стану Remote Site Manager, підключення JDF, інтегроване програмне забезпечення Creo для роботи та багато іншого.

Малюнок 7. Складові інноваційної платформи AccurioPro

Едуардо Котічіні, cтарший менеджер напрямку професійного друку Konica Minolta Business Solutions Europe:
«Працюючи в партнерстві з нашими замовниками, ми допомагаємо їм переосмислити підходи до графічних комунікацій в світі, де єдиною константою залишаються зміни. Місія Konica Minolta – підтримувати трансформацію компаній наших клієнтів у всіх секторах та індустріях, пророкуючи потенційні зміни та спільно створюючи рішення. Ми допомагаємо замовникам переходити до більш гнучких підходів».

 

ПЕРЕОСМИСЛІТЬ СВІЙ РОБОЧИЙ ПОТІК
До ЦДМ новітньої серії інтегровано найкращі цифрові рішення Konica Minolta для професійного друку, тому ці машини є одним з найбільш універсальних і потужних інструментів для оптимізації виробничих процесів друку та робочих процесів.

Konica Minolta AccurioPress С7090/AccurioPress C7100 підвищують швидкість та ефективність роботи всіх поліграфічних компаній, які прагнуть диверсифікувати діяльність, а також підприємств, які використовують цифровий друк для випуску внутрішніх документів та рекламних матеріалів, розширюють можливості та спектр послуг та зменшують потребу в робочій силі.

Таблиця 1. Технічні характеристики ЦДМ Konica Minolta AccurioPress C7090/AccurioPress C7100


Врешті-решт, усе це підвищує продуктивність друкарні!
Широкий набір функцій, які реалізовано у AccurioPress С7090/AccurioPress C7100, включає централізоване управління, ПЗ для автоматизації робочих процесів, управління кольором, безперебійну інтеграцію різних технологій друку та повну інтеграцію з усіма можливостями з автоматизації друкарського процесу від Konica Minolta, що використовуються від введення зображень до їхнього виводу.

10 ВАЖЛИВИХ ПРИЧИН ПРИДБАТИ AccurioPress C7090/AccurioPress C7100
1. Розширення бізнесу
ЦДМ ефективно працюють з тонкими та щільними носіями та мають чудові можливості з друку банерів.
2. Інтелектуальна автоматизація
Мінімізуйте час підготовки за допомогою простих і швидких процедур налаштування, наприклад, для носіїв, кольорів, реєстрації.
3. Можливості післядрукарської обробки
Чимало унікальних вбудованих варіантів оздоблення для створення готових до відправлення буклетів, ідеально переплетених книг, видань у різноманітних палітурках, візитівок, банерів тощо.
4. Швидкий обіг
Однаково висока продуктивність при роботі з усіма видами носіїв у поєднанні з технологією контролю якості із замкненим циклом.
5. Нові друковані вироби
Розширте свой спектр пропозицій за допомогою текстурованих носіїв, конвертів та двобічного друку на довгих аркушах.
6. Найвища надійність
Інноваційний дизайн і точна реєстрація лиця та звороту при виготовленні якісної продукції з мінімальними відходами.
7. Чудова якість зображення
Тонер Simitri® V з мінімальним розміром часточок та низькою температурою плавління, висока роздільна здатність друку та власна технологія зображення Konica Minolta гарантують задоволення вимог клієнтів.
8. Робота без турбот
Контроль якості в режимі реального часу для стабільного отримання бездоганної друкованої продукції.
9. Підвищений час бездоганної роботи
Витривалість основних ресурсних запчастин, високий запас паперу та високий рівень продуктивності забезпечують безперебійне виробництво.
10. Простота використання
Навіть оператори-початківці отримають дуже хороші та стабільні результати кінчиком пальця.


ВІЗЬМІТЬ НА СЕБЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА БІЗНЕС
Комерційним друкарням ЦДМ серії AccurioPress C7090/AccurioPress C7100 допоможуть розвивати свій бізнес та отримувати максимальну віддачу від інвестицій. Високі швидкість, продуктивність та безвідмовна робота допомагають досягти найкоротшого часу виконання замовлень, тоді як велика гнучкість носіїв щільністю до 400 г/м2, можливість використання аркушів до 1300 мм, друк на конвертах та структурованих носіях дедалі розширять різноманітність пропозицій для друку.
Проблеми з якістю кольорів залишилися в минулому, оскільки AccurioPress C7100 включає численні функції з автоматичного управління та регулювання. Більше того, для отримання бездоганних відбитків можна посилити ЦДМ додатковими засобами автоматизації та контролю кольору.

Представникам категорії CRD ЦДМ AccurioPress C7090/AccurioPress C7100 забезпечують найвищий ступінь автоматизації та винятковий рівень якості друку. Завдяки професійним вбудованим засобам обробки можна створювати готові вироби одним натисканням кнопки; а інтелектуальний модуль контролю якості IQ-501 гарантує, що якість друку автоматично встановлюється, контролюється та постійно коригується.
Гнучкість при роботі з носіями та висока продуктивність роблять ЦДМ серії AccurioPress C7090/AccurioPress C7100 надійною та прибутковою інвестицією у майбутнє.