Це перший потоковий прес Bobst з удосконаленою опцією перехресного тиснення фольгою. У базовій конфігурації в Novafoil 106 можна встановити 8 рулонів фольги діаметром 350 мм і додатково 4 рулони діаметром 250 мм для перехресного тиснення. Виробник запевняє, що новий прес дає змогу отримувати складні зображення з фольги на папері, картоні щільністю до 2000 г/м² і гофрокартоні завтовшки до 3 мм.

Формат до 1060×760 см дозволяє оптимізувати витрати матеріалів. Високий рівень автоматизації дає змогу швидко переналагодити прес. Повністю модернізована тигельна секція забезпечує більш тривалий час притиску, стабільну температуру та більш високий тиск.

Незважаючи на універсальні можливості, новий прес займає невелику площу. Його конструкція передбачає зручний доступ до всіх функцій і налаштувань, в т.ч. до секції гарячого тиснення фольгою. Інтерфейс SPHERE з функціями управління даними має інтуїтивно зрозумілу навігацію та дозволяє швидко виконувати автоматичне налаштування для повторних замовлень.

Novafoil 106 може бути оснащений OACS (Optimal Advance Computer System), щоб автоматично підтримувати потрібний крок руху фольги, скорочуючи її відходи. Напівавтоматична зміна рулону фольги додатково економить час.