За словами розробника, нова технологія призначена для широкоформатного флексографічного друку фарбами на основі розчинників і забезпечує макс. ефективність друку, повторюваність і загальну продуктивність, а також більш стабільний результат і кращий в сегменті прибуток.

Представники Miraclon пояснюють, що небажане розтікання фарб по краях відбитків — нерідке явище при друці на плівці. Воно призводить до засмічення друкувальних елементів форми, злиття растрових цяток на відбитку, значного розтискування. Нерідко небажаний ефект посилюється практиками, спрямованими на вирішення інших проблем з друком, наприклад, використанням жорсткої монтажної стрічки, нанесенням надмірної кількості фарби або збільшенням тиску друку.

PureFlexo Printing мінімізує вплив сторонніх факторів за рахунок складного рельєфу поверхні пластини для запобігання та контролю розтікання фарби. Зменшення небажаного розтікання фарб надає друкарням і репроцентрам значні фінансові переваги, зумовлені скороченням часу простоювань друкарської машини та кількості відходів.

У Miraclon заявляють, що технологія PureFlexo Printing вже пройшла випробування впродовж двох років на більш ніж 20 тис. комерційних замовлень і довела свою здатність підвищити продуктивність, повторюваність результату та загальну ефективність виробництва. Вона дає змогу виконувати складні роботи стабільніше та зі збільшеним часом безвідмовної роботи друкарської машини.

Для пластин Flexcel NX з технологією PureFlexo можна використовувати більш м’яку монтажну стрічку без шкоди для відтворення зображення. Це допомагає зменшити небажані пропуски при друці та потребу в надмірному тиску на машині, ще більше збільшивши тиражестійкость форми. Технологія PureFlexo доступна для всіх власників CtP-систем Kodak Flexcel NX, які оформили передплату на Kodak Flexcel NX Print Suite for Flexible Packaging.