VPF прагнула підвищити екологічність своїх етикеток за рахунок використання перероблених матеріалів. Далі компанія вирішила зробити більш екологічними також і свої антиадгезійні лайнери й залучила Mondi.

Mondi підтримала прагнення VPF до екологічності, розробивши в рамках клієнтоорієнтованої концепції EcoSolutions лайнер EverLiner M R, завдяки якому всі компоненти лайнерів для етикеток VPF тепер виготовлені з повторно перероблених матеріалів.

Лайнер EverLiner M R від Mondi з’явився у лютому, ставши першим антиадгезійним лайнером з машинним лощінням з 70%-ю часткою переробленого матеріалу на ринку. Поряд зі скороченням змісту свіжої волокнистої маси, цей лайнер може виготовлятися з паперу з сертифікатом FSC або PEFC, що значно знижує викиди вуглекислого газу в порівнянні зі стандартними лайнерами.

Таким чином, EverLiner M R втілює більш відповідальний підхід до виробництва антиадгезійних лайнерів для етикеток, стрічок, конвертів і навіть для промислового застосування. Під час спільної роботи обидві компанії відпрацювали перехід VPF на EverLiner M R, створивши всі умови для випуску нової продукції на існуючому виробничому обладнанні.