UniNATURE — третє покоління фарб і лаків Siegwerk на водній основі для друку паперовогої та картонного паковання. У цій серії використовується до 50% відновлюваного вуглецю, що в 8-9 разів більше, ніж в стандартних фарбах на водній основі.

Виробник запевняє, що нова лінійка фарб відрізняється чудовими друкарськими властивостями та насиченістю кольорів. Тести довели поліпшену форму растрової точки, непогані показники розтискування, високу роздільну здатність друку і простоту змивки.

Крім того, за допомогою UniNATURE можна досягти високих швидкостей друку як на крейдованому, так і на некрейдованому папері. Фарби нової серії можуть використовуватися для друку на папері та картоні, в т.ч. гофрованому.

Siegwerk і Kotkamills виготовили паперові стаканчики (які повністю переробляються) з використанням картону ISLA Duo з високими бар’єрними властивостями та фарб UniNATURE.

UniNATURE розроблені для використання з базовими кольорами Siegwerk Unibase і Uni T та можуть постачатис готовими до використання або для змішування за запитом на дозувальному обладнанні покупця.