В Speedmaster CX 104 новий ергономічний дизайн зі зручним доступом та абсолютно нова філософія управління (Heidelberg UX), а також ціла низка допоміжних систем в стандартній комплектації. Запатентована система Intellistart 3 автоматично визначає етапи переналагодження, потрібні для зміни замовлення. Вона виконує постійний моніторинг стану друкарської машини та порівнює його з майбутніми завданнями. Intellistart 3 запускає процес прилагодження та виконує його автоматично.

Розташовані на друкарських та лакувальних секціях світлодіодні елементи Intelliguide і Intelliline за допомогою колірної індикації повідомляють операторам про стан друкарської машини в будь-який момент часу та вказують на будь-яке потрібне ручне втручання. Нещодавно розроблене ПЗ забезпечує оператору попередній перегляд декількох запланованих завдань, допомагаючи запобігати непотрібним простоюванням. Допоміжні системи Wash Assistant і Color Assistant Pro на основі штучного інтелекту забезпечують зручну, інтуїтивно зрозумілу наскрізну роботу, гарантують стабільність друку та підвищують продуктивність за рахунок мінімального часу переналагодження, меншої кількості відходів і більш низького енергоспоживання.

Системи вимірювання кольору на пульті управління Prinect забезпечують оптимальну стабільність кольору з мінімальними втратами. Однією з родзинок Speedmaster CX 104 виробник називає нову лакувальну секцію з технологією XL, просту в експлуатації, з більш швидким переналагодженням і поліпшеним нанесенням лаку.

Розташування ключових елементів робить їх зручними для обслуговування. Завдяки зниженню на 30% маси анілоксового вала процес переналагодження більш ергономічний і швидкий. Як відзначають розробники, економія до 75% часу на приладження при обслуговуванні одним друкарем вже підтверджена пілотними замовниками в реальних умовах.

Новий лакувальний циліндр спрощує та прискорює на 25% заміну лакувальних форм. Комбінована система затискувачів максимально збільшує кількість можливих застосувань форм. Поєднання нового компактного підшипникового вузла та нової концепції лопастей з камерами забезпечує однорідне нанесення лаку навіть за найвищих швидкостей.

У Speedmaster CX 104 вперше в стандартній комплектації використовуються нові растрові валики PLP (pulse laser process) виробництва Heidelberg. Цей запатентований процес зі спрямованими лазерними імпульсами забезпечує особливо дбайливе гравіювання, що сприяє однорідному нанесенню лаку і, отже, отриманню рівномірно високого рівня глянцю. Ці переваги виявляються при використанні УФ-лаків та анілокового валика зі спіральним гравіюванням.

Постійний тиск в камері пригнічує піноутворення, запобігаючи появі в лаковому шарі повітряних бульбашок. Всіма функціями можна інтуїтивно керувати на самій лакувальній секції, а також дистанційно через Press Center XL 3.

За словами виробника, фарбовий та зволожувальний апарати Speedmaster CX 104 орієнтовані на оптимальні якість і продуктивність. Наприклад, вбудована система відводу фарбового туману знижує викиди в друкарський цех, особливо за високих швидкостей друку. Автоматичне помішування УФ-фарб забезпечує високу якість друку та підтримує постійну в’язкість. При перемиканні між УФ і звичайними фарбами змивна рідина подається автоматично, значно прискорюючи процес змивки. ПЗ Intellistart 3 управляє цим процесом автоматично на основі параметрів замовлення.

Глибоке очищення автоматично включається при перемиканні з темних на світлі кольори та дає змогу оператору економити близько 5 хв. на кожну друкарську секцію. Серійне виробництво Speedmaster CX 104 вже почалося, й машина доступна для замовлення.

Одночасно з випуском Speedmaster CX 104 в Heidelberg також представляють оновлену листову офсетну машину Speedmaster CX 92 форматом 650×940 мм. Діапазон товщини матеріалів для цієї машини — 0,03-0,6 мм, швидкість друку — до 15 тис. відб./год.

Як і Speedmaster CX 104, вона має ергономічний дизайн, лакувальну секцію нової конструкції та нововведення у фарбовому та зволожувальному апаратах. У стандартній комплектації вона постачається з Press Center і Intellistart 3 наступного покоління, й навіть у базовій версії пропонується високий рівень універсальності та продуктивності.