Ще одна вада цього підходу — вартість: окремий RIP для кожної CtP-системи дорого обходиться та неефективний в обслуговуванні.

Консолідація в пакувальній промисловості призвела до зростання кількості підприємств з декількома офісами. Вони зможуть отримати найбільшу вигоду від централізованої архітектури RIP, на кшталт Cloudflow RIP Farm, заснованої на Harlequin Core. Обчислювальні хмари, такі як Amazon Web Services і Microsoft Azure, забезпечують корпоративним клієнтам ідеальне середовище для реалізації централізованої архітектури RIP. Й набагато ефективніший робочий процес, оскільки завдання можуть бути растровані та збережені у хмарі, а потім передані в місце друку для виготовлення форм за день до запланованого запуску завдання на друкарській машині.

Завдяки високоефективній технології стиснення Cloudflow час завантаження кожного готового растрового зображення займає невелику частину з часу виготовлення друкарських форм, і при зміні графіків виробництва легко збалансувати навантаження між CtP-системами та друкарнями.

Клієнти з ліцензіями без термінів можуть встановити RIP Farm у середовищі хостингу за своїм вибором. Клієнтам за передплатою Hybrid Software пропонує нещодавно розроблене ПЗ MyCLOUDFLOW Gigacluster, яке розміщується в AWS та управляється HYBRID Software. Розробник запевняє, що Cloudflow RIP Farm принесе великим клієнтам значну вигоду, дозволивши спростити парк обладнання, а також централізовано об’єднати ліцензії RIP, щоб різко скоротити кількість потрібного ПЗ.