Нова платформа надає клієнтам вибір. Якщо вони використовують публічну «хмару», компанія розміщує середовище друку в своєму центрі обробки даних і бере на себе все управління, включаючи підтримку серверів, драйверів і ліцензій, а також налаштування нових принтерів і черг друку. У цьому випадку замовнику не знадобляться власна локальна інфраструктура та навіть VPN — досить лише доступу в Інтернет.

За використання приватної «хмари» замовник самостійно управлятиме середовищем друку, яке перебуває в його центрі обробки даних. Але й для цього не потрібно багато зусиль: створити середовище друку на EOP HCP і перейти на нього можна менше ніж за 10 хвилин. Потрібні лише один інтерфейс веб-адміністрування та один драйвер принтера. Так клієнти зможуть самостійно управляти налаштуваннями: обліковими даними користувачів, контролем доступу, споживанням ресурсів, звітами.

Замовникам, які застосовують будь-який з двох сценаріїв, не будуть потрібні вкладення на придбання, адміністрування, обслуговування та підтримку платформи. Konica Minolta пропонує рішення по моделі «Щомісячна плата за користування» — додатково клієнт оплачує лише потрібні ліцензії. Так витрати на друк стають більш прозорими та передбачуваними. EOP HCP підходить для широкого спектра мережевих інфраструктур, навіть якщо вони припускають суворий контроль доступу.

Також рішення пропонує повне наскрізне шифрування. Завдання на друк зашифровані, зберігаються на локальній робочій станції та ніколи не покидають корпоративну мережу. В цілому Konica Minolta обробляє дані з дотриманням всіх заходів безпеки: ЦОД компанії сертифікований, а також оснащений фаєрволом і балансувальником навантаження.