Керівництво Stora Enso бачить в Вейтсілуото чимало переваг для подальшого використання, в т.ч. потужну промислову інфраструктуру з глибоководною гаванню, підключення до національної електромережі, доступ до поновлюваних джерел енергії з потенціалом розширення та наявність чистої води.

ЦПК Veitsiluoto — інтегроване підприємство з виробництва целюлози, паперу та пиломатеріалів. Він претендує на звання самої північної паперової фабрики у світі та має три ПРМ з річною продуктивністю 790 тис. т. Комбінат виробляє чисто целюлозний некрейдований папір для офісного використання та крейдований папір для друку журналів і паковання.

Виробнича потужність фабрики Kvarnsveden становить 565 тис. т на рік. Дві її ПРМ випускають суперкаландрований журнальнтий і поліпшени газетний папір. У складі комплексу — завод з виробництва термомеханічної целюлози з м’якої деревини потужністю 900 тис. т на рік, який також планується закрити.

Очікується, що збитки від реструктуризації складуть близько €104 млн, а від знецінення активів — €127 млн​.

Наприкінці травня 2021 р. Stora Enso вже скоротила потужності з виробництва паперу, оголосивши про продаж фабрики з виробництва газетного паперу Sachsen (Німеччина) потужністю 310 тис. т компанії Model Group, яка переобладнала фабрику на виготовлення тарного картону.

Stora Enso зберегла за собою паперові фабрики: Nymölla (Швеція), що випускає чистоцелюлозний некрейдований офісний папір; Langerbrugge (Бельгія) та Maxau (Німеччина), що випускають суперкаландрований та газетний папір; Anjala (Фінляндія), що випускає крейдований папір з машинною обробкою, крейдований і некрейдований книжковий і різні види газетного паперу; Hylte (Швеція), що випускає газетний папір.

Група недавно оголосила про інвестиції в розмірі €21 млн, які дозволять збільшити річне виробництво целюлози з хвойної деревини на підприємстві Nymölla з 220 тис. до 245 тис. т і скоротити викиди.