Виробник запевняє, що це один з найшвидших принтерів у своєму класі. Його оснащено 8-ма двоканальними друкувальними голівками з роздільною здатністю 300 dpi та змінним розміром крапель.

EFI Reggiani BLAZE має пристрій безперервного змивання ремінного транспортера для видалення з тканини води та ворсинок. Серед інших засобів підвищення продуктивності — система розмотування рулонів діаметром 400 мм, розжимний шпиндель, пневматичний пістолет і пневматична штанга для стандартних тканин. Принтер має інтуїтивно зрозумілий користувацький інтерфейс з обробкою зображень в реальному часі та гнучким управлінням чергою замовлень. У програмі також є редактор завдань WYSIWYG («Що бачиш, те й отримуєш»), інструменти для точного прогнозування швидкості друку та витрати чорнил.

Крім BLAZE, компанія випустила вдосконалену версію принтера EFI Reggiani TERRA Silver шириною 1,8 м з пігментними чорнилами EFI Reggiani TERRA. Він використовується для прямого друку на текстилі без подальшої обробки парою або прання. Нова система рециркуляції чорнил підвищує надійність та мінімізує потребу обслуговування при запуску та під час виробництва. Обробка зображень в режимі реального часу скорочує час виробництва. А більш ефективний процес полімеризації досягається завдяки вбудованій сушарці.

EFI Reggiani також продемонструвала на ITMA Asia чорнила EFI Reggiani AQUA на водній основі для друку на бавовні, шовку, віскозі, льоні. Поки вони доступні лише на китайському ринку.